Spalati bine, in mai multe ape, spanacul ales si puneti-l la infuzat in apa clocotita, usor sarata. Scurgeti si tocati marunt sau treceti-l prin sita, masina de tocat carne ori la robot. Separat, faceti un sos alb: puneti la fiert 2/3 din cantitatea de lapte si cu restul laptelui rece diluati faina. Adaugati-o in laptele clocotit si amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa si nu mai are gustul specific de faina, apoi sarati, dupa gust. Luati de pe foc si incorporati untul. Repuneti vasul pe foc mic, adaugati piureul de spanac, usturoiul, omogenizati, condimentati cu sare si piper, dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute. Daca este necesar, adaugati cate putin din apa in care a fiert spanacul sau lapte. Luati de pe foc si pastrati la cald. Separat, prajiti ouale in ulei incins, astfel incat albusul sa fie inchegat, iar galbenusul moale. Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie piureul de spanac peste care asezati cate 2 oua ochiuri, presarand deasupra, pentru gust si decor, sare, piper proaspat macinat sau vegeta ori boia, dupa gust si preferinta.

Spalati bine, in mai multe ape, spanacul ales si puneti-l la infuzat in apa clocotita, usor sarata. Scurgeti si tocati marunt sau treceti-l prin sita, masina de tocat carne ori la robot. Separat, faceti un sos alb: puneti la fiert 2/3 din cantitatea de lapte si cu restul laptelui rece diluati faina. Adaugati-o in laptele clocotit si amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa si nu mai are gustul specific de faina, apoi sarati, dupa gust. Luati de pe foc si incorporati untul. Repuneti vasul pe foc mic, adaugati piureul de spanac, usturoiul, omogenizati, condimentati cu sare si piper, dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute. Daca este necesar, adaugati cate putin din apa in care a fiert spanacul sau lapte. Luati de pe foc si pastrati la cald. Separat, prajiti ouale in ulei incins, astfel incat albusul sa fie inchegat, iar galbenusul moale. Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie piureul de spanac peste care asezati cate 2 oua ochiuri, presarand deasupra, pentru gust si decor, sare, piper proaspat macinat sau vegeta ori boia, dupa gust si preferinta.