Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios.

Se pregateste forma de briose, care se unge cu ulei sau unt in fiecare cupa.

Se aprinde cuptorul la 200 grd.

C si se lasa sa se incinga bine.

Fiecare felie de paine se taie in jumatate, rezultand 12 bucati de paine.

Se spala rosiile si ceapa, se taie rosiile cherry in jumatati (cate 2 bucati/cosulet) si frunzele de ceapa rondele subtiri.

Se amesteca 4 oua de prepelita cu putina sare si laptele rece.

Se tavaleste prin amestecul de ou cu lapte fiecare bucata de paine si se aseaza apoi in cupele de briose, formand cosuletele.

Se presara putina branza/cascaval ras si putina ceapa verde peste paine.

Se asaza jumatatile de rosii cherry de o parte si alta feliei de paine, in zona ramasa neacoperita din cupa.

Se sparg ouale de prepelita si se pun cate doua in fiecare cosulet, cu grija pentru a nu se prelinge prea mult pe langa paine.

Se opreste o lingura de cascaval si cateva rondele de ceapa, dupa care restul se presara peste ouale de prepelita, in fiecare cosulet. Se presara piper proaspat macinat si se sareaza dupa gust.

Se baga tava in cuptorul incins pentru cca. 10 minute (depinde insa de cuptor), sau pana cand painea se rumeneste usor, iar ouale sunt facute.

Cand sunt coapte , se scoate tava din cuptor si fierbinti fiind, se presara cascavalul oprit pe fiecare cosulet, apoi ceapa verde pentru decor.

Calde fiind, cosuletele se scot cu grija din tava de copt si se asaza pe farfuria/platoul de servit.

Cosuletele din paine cu oua de prepelita se pot servi calde si merg de minune la micul dejun, alaturi de un pahar de lapte/iaurt/lapte batut. Sunt apetisante, gustoase, iar pentru cei mici sunt deosebit de atractive fiind colorate frumos si delicate.

Pofta buna!Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/