Detalii Frigarui de Piept de Pui, cu Pancetta
M-am dat deja la prima halca de pancetta, fara jena - inca nu e gata, dar, dupa cum v-am zis, nu am rabdarea la mine decat la bibilit mancarurile nu si la asteptat. Am facut niste frigarui din piept de pui invelite in felii subtiri de pancetta. Simplu de tot dar de efect. Si am facut, pe langa ele un piure de cartofi, varza dulce si praz usurel calit. Si m-am indopat, zau de nu ... (cea mai scurta reteta din toate retetele) Taiati julien pieptul de pui, faceti-l rotocol impreuna cu felioara de pancetta, insirati pe un bat si puneti-le pe gratarul fierbinte, neuns. Nu sare, nu piper, nu condimente - pancetta le are pe toate intr-ansa. Fierbeti cartofii curatiti, varza taiata din topor, caliti usor de tot prazul. Din cartofi faceti un piure atipic - zdrobiti-i doar asa, de forma, grob, cu furculita; atat cat sa absoarba un pic de unt si uleiul in care ati calit prazul. Puteti sa faceti straturi: unul de cartofi, unul de varza si unul de praz, sau, puteti sa le amestecati pe toate impreuna, dar cu blandete, sa sa mai gaseasca varza, prazul cu bucatele de cartof unii pe altii, sa se vada la fata. Sa va fie de bine ca mie mi-a fost!M-am dat deja la prima halca de pancetta, fara jena - inca nu e gata, dar, dupa cum v-am zis, nu am rabdarea la mine decat la bibilit mancarurile nu si la asteptat. Am facut niste frigarui din piept de pui invelite in felii subtiri de pancetta. Simplu de tot dar de efect. Si am facut, pe langa ele un piure de cartofi, varza dulce si praz usurel calit. Si m-am indopat, zau de nu ... (cea mai scurta reteta din toate retetele) Taiati julien pieptul de pui, faceti-l rotocol impreuna cu felioara de pancetta, insirati pe un bat si puneti-le pe gratarul fierbinte, neuns. Nu sare, nu piper, nu condimente - pancetta le are pe toate intr-ansa. Fierbeti cartofii curatiti, varza taiata din topor, caliti usor de tot prazul. Din cartofi faceti un piure atipic - zdrobiti-i doar asa, de forma, grob, cu furculita; atat cat sa absoarba un pic de unt si uleiul in care ati calit prazul. Puteti sa faceti straturi: unul de cartofi, unul de varza si unul de praz, sau, puteti sa le amestecati pe toate impreuna, dar cu blandete, sa sa mai gaseasca varza, prazul cu bucatele de cartof unii pe altii, sa se vada la fata. Sa va fie de bine ca mie mi-a fost!