Taiati in cuburi mai mari cartofii curatati de coaja. Amestecati-i cu 1 lamaie taiata felii rotunde (cu coaja cu tot), cu frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust. Turnati compozitia cu cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si in care ati picurat uniform, in prealabil, mierea. Puneti apa, doar pana la fata cartofilor si stropiti cu putin ulei. Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu intepata din loc in loc. Dati la cuptorul incins, la foc mic, pentru circa 30 min sau pana cand cartofii sunt aproape facuti. Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana cand cartofii sunt complet facuti, se auresc usor si apa aproape scazuta, dar nu de tot. Serviti cat sunt calzi, pe un platou incalzit, impreuna cu feliile de lamaie.

Taiati in cuburi mai mari cartofii curatati de coaja. Amestecati-i cu 1 lamaie taiata felii rotunde (cu coaja cu tot), cu frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust. Turnati compozitia cu cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si in care ati picurat uniform, in prealabil, mierea. Puneti apa, doar pana la fata cartofilor si stropiti cu putin ulei. Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu intepata din loc in loc. Dati la cuptorul incins, la foc mic, pentru circa 30 min sau pana cand cartofii sunt aproape facuti. Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10 min sau pana cand cartofii sunt complet facuti, se auresc usor si apa aproape scazuta, dar nu de tot. Serviti cat sunt calzi, pe un platou incalzit, impreuna cu feliile de lamaie. Este o garnitura inedita, savuroasa si perfecta pentru peste, dar si pentru carne.