Daca nu aveti portocale netratate, atunci tineti 15 min portocalele in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa. Fierbeti un sirop din apa si 1 pahar zahar, timp de 10 min, intr-un vas descoperit. Taiati rondele 2 portocale, cu grosimea de 3 mm, cu coaja cu tot, indepartati semintele, puneti-le in sirop si fierbeti acoperit, inca 15 min. Scoateti feliile de portocale, lasati la racit, apoi taiati-le cubulete. Faceti un piure din ele, adaugand si siropul ramas. Separat, bateti ouale cu zaharul ramas (1 pahar) pana devin cremoase si isi dubleaza volumul (min 5 min). Mixand in continuare, inglobati untul moale, smantana, piureul de portocale si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. Puneti la inceput doar 2 cani cu faina, apoi adaugati din faina ramasa ( pahar), daca este nevoie, pana obtineti o compozitie groasa, dar care poate fi turnata. Ungeti o tava, inclusiv peretii, cu unt si tapetati cu zahar, iar pe fundul tavii, presarati zahar in cantitate mai mare. Taiati rondele portocala ramasa (portocalele), indepartati samburii si asezati feliile, usor suprapuse, ca tiglele, pe fundul tavii (intr-un sir- daca folositi o tava mare de chec, sau pe 2 siruri- daca folositi o tava pentru prajituri). Turnati aluatul si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce este coapta, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. Scoateti din cuptor, rasturnati imediat pe un gratar (cu portocalele caramelizate in sus) si lasati la racit. Serviti feliata.

Daca nu aveti portocale netratate, atunci tineti 15 min portocalele in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa. Fierbeti un sirop din apa si 1 pahar zahar, timp de 10 min, intr-un vas descoperit. Taiati rondele 2 portocale, cu grosimea de 3 mm, cu coaja cu tot, indepartati semintele, puneti-le in sirop si fierbeti acoperit, inca 15 min. Scoateti feliile de portocale, lasati la racit, apoi taiati-le cubulete. Faceti un piure din ele, adaugand si siropul ramas. Separat, bateti ouale cu zaharul ramas (1 pahar) pana devin cremoase si isi dubleaza volumul (min 5 min). Mixand in continuare, inglobati untul moale, smantana, piureul de portocale si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. Puneti la inceput doar 2 cani cu faina, apoi adaugati din faina ramasa ( pahar), daca este nevoie, pana obtineti o compozitie groasa, dar care poate fi turnata. Ungeti o tava, inclusiv peretii, cu unt si tapetati cu zahar, iar pe fundul tavii, presarati zahar in cantitate mai mare. Taiati rondele portocala ramasa (portocalele), indepartati samburii si asezati feliile, usor suprapuse, ca tiglele, pe fundul tavii (intr-un sir- daca folositi o tava mare de chec, sau pe 2 siruri- daca folositi o tava pentru prajituri). Turnati aluatul si nivelati. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce este coapta, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita. Scoateti din cuptor, rasturnati imediat pe un gratar (cu portocalele caramelizate in sus) si lasati la racit. Serviti feliata.