Detalii Carne in Crusta de Cartofi Piure
Fierbeti cartofii in apa cu sare, scurgeti si zdrobiti. Faceti un piure mai moale, ingloband unt, crema de branza, nucsoara, lapte si asezonati cu sare si piper, dupa gust. Intre timp, caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie, adaugati carnea si lasati pe foc, amestecand, pana isi schimba culoarea.. Adaugati usturoiul, paprika si sare, piper, cimbru, dupa gust. Omogenizati bine si caliti in continuare cateva minute. Inglobati faina, amestecati, apoi adaugati supa si lasati la foc mic, inca 10- 15 min, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Adaugati mazarea, boabele de porumb si dati cateva clocote (2- 3 min). Lasati sa se racoreasca. Repartizati amestecul de carne in forme termorezistente individuale, unse cu unt sau in una singura mai mare. Puneti piureul de cartofi peste tocanita si intindeti-l astfel incat sa fie acoperit complet amestecul cu carne. Presarati deasupra cu cimbru si repartizati uniform cateva bucatele de unt. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 min. Indepartati folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cat este cald, direct din formele individuale sau portionat in farfurie, alaturi de o salata sau de muratura.
Fierbeti cartofii in apa cu sare, scurgeti si zdrobiti. Faceti un piure mai moale, ingloband unt, crema de branza, nucsoara, lapte si asezonati cu sare si piper, dupa gust. Intre timp, caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie, adaugati carnea si lasati pe foc, amestecand, pana isi schimba culoarea.. Adaugati usturoiul, paprika si sare, piper, cimbru, dupa gust. Omogenizati bine si caliti in continuare cateva minute. Inglobati faina, amestecati, apoi adaugati supa si lasati la foc mic, inca 10- 15 min, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Adaugati mazarea, boabele de porumb si dati cateva clocote (2- 3 min). Lasati sa se racoreasca. Repartizati amestecul de carne in forme termorezistente individuale, unse cu unt sau in una singura mai mare. Puneti piureul de cartofi peste tocanita si intindeti-l astfel incat sa fie acoperit complet amestecul cu carne. Presarati deasupra cu cimbru si repartizati uniform cateva bucatele de unt. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 min. Indepartati folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cat este cald, direct din formele individuale sau portionat in farfurie, alaturi de o salata sau de muratura.
Etichete:
ceapa,
carne,
usturoi,
cartofi,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
mazare,
vita,
branza,
porc