- Cartoful se fierbe in apa cu sare si se paseaza (ca si pentru piure). - Se spala rosioarele. Se scot samburii maslinelor. - Se dizolva zaharul in putina apa calduta (din cei 250 ml). - Se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cei 250 ml). - Intr-un bol mare se pune uleiul de masline, apa, sarea, rozmarinul, faina proaspat cernuta, zaharul si drojdia dizolvate in putina apa calduta (din cei 250 ml), cartoful pasat. Se framanta ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic, care se desprinde de maini. - Se lasa aluatul intr-un bol mare, acoperit, in loc caldut, timp de doua ore (in acest timp aluatul creste foarte mult). - Se unteaza formele metalice speciale pentru briose apoi se tapeteaza cu un strat subtire de faina. Se pot folosi si hartiutele speciale pentru briose insa este posibil ca datorita consistentei aluatului acestea sa se desprinda mai greu dupa coacere. - Se rup cu mana bucatele de aluat si se pun in formele pregatite / hartiutele speciale pentru briose. - Se acopera tava cu un prosop pentru bucatarie si se lasa aluatul sa creasca la loc cald inca 30 de minute. - Se incalzeste cuptorul. - Se taie bucatele rosioarele si maslinele (dupa preferinta). - Se aseaza la suprafata aluatului bucatele de rosioare si de masline (dupa preferinta). - Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut. - Briosele se coc in cuptorul incins in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 20 - 25 de minute (pana dobandesc o culoare usor aurie la suprafata).- Cartoful se fierbe in apa cu sare si se paseaza (ca si pentru piure). - Se spala rosioarele. Se scot samburii maslinelor. - Se dizolva zaharul in putina apa calduta (din cei 250 ml). - Se dizolva drojdia in putina apa calduta (din cei 250 ml). - Intr-un bol mare se pune uleiul de masline, apa, sarea, rozmarinul, faina proaspat cernuta, zaharul si drojdia dizolvate in putina apa calduta (din cei 250 ml), cartoful pasat. Se framanta ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic, care se desprinde de maini. - Se lasa aluatul intr-un bol mare, acoperit, in loc caldut, timp de doua ore (in acest timp aluatul creste foarte mult). - Se unteaza formele metalice speciale pentru briose apoi se tapeteaza cu un strat subtire de faina. Se pot folosi si hartiutele speciale pentru briose insa este posibil ca datorita consistentei aluatului acestea sa se desprinda mai greu dupa coacere. - Se rup cu mana bucatele de aluat si se pun in formele pregatite / hartiutele speciale pentru briose. - Se acopera tava cu un prosop pentru bucatarie si se lasa aluatul sa creasca la loc cald inca 30 de minute. - Se incalzeste cuptorul. - Se taie bucatele rosioarele si maslinele (dupa preferinta). - Se aseaza la suprafata aluatului bucatele de rosioare si de masline (dupa preferinta). - Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut. - Briosele se coc in cuptorul incins in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 20 - 25 de minute (pana dobandesc o culoare usor aurie la suprafata). Din cantitatile mentionate se obtin 15 briose.