Varianta 1: Se taie rosiile si se pun intr-o tava pe hartie de copt, cu fata in sus, se presara sare si piper si se dau la cuptor la 75-80 C (170F) timp de 14-16 ore. Se pune otetul la fiert si cand da in clocot se pun orsiile la fiert pentru 2 minute, se scot cu spumiera si se lasa putin sa se raceasca. Se aranjeaza intr-un borcan cu cateva fire de ierburi ( eu am folosit rozmarin) si 2 catei de usturoi. Se incalzeste uleiul si cand e infierbantat, se toarna peste rosii si se inchide borcanul. Se fierbe borcanul la bain marin timp de 12-15 minute. Se folosesc in sosuri pentru paste, fripturi, pe tartine, in creme de branza. Varianta a 2-a: 2.5 kg rosii (oparite si decojite) 1 lingurita si jumatate sare mai grunjoasa, dar nu foarte mare 1 lingurita zahar 5 catei usturoi necuratat 5 ramurele oregano sau rozmarin 250 ml ulei de masline (e de preferat, dar sunt convinsa ca merge la fel de bine si cu ulei normal, desi probabil ca gustul va fi putin diferit) 2 linguri otet balsamic ( optional, mai ales daca rosiile nu sunt din cele de vara, dulci si f. coapte) Se coc la 250F (121.11C) prima ora cu fata in sus, apoi se intorc cu fata in jos si se mai coc 3 ore. Se pun in borcan rosiile cu uleiul din tava si mirodeniile, se mai completeaza cu putin ulei daca e nevoie si se pastreaza la frigider timp de 4 saptamani sau se pot congela.

Varianta 1: Se taie rosiile si se pun intr-o tava pe hartie de copt, cu fata in sus, se presara sare si piper si se dau la cuptor la 75-80 C (170F) timp de 14-16 ore. Se pune otetul la fiert si cand da in clocot se pun orsiile la fiert pentru 2 minute, se scot cu spumiera si se lasa putin sa se raceasca. Se aranjeaza intr-un borcan cu cateva fire de ierburi ( eu am folosit rozmarin) si 2 catei de usturoi. Se incalzeste uleiul si cand e infierbantat, se toarna peste rosii si se inchide borcanul. Se fierbe borcanul la bain marin timp de 12-15 minute. Se folosesc in sosuri pentru paste, fripturi, pe tartine, in creme de branza. Varianta a 2-a: 2.5 kg rosii (oparite si decojite) 1 lingurita si jumatate sare mai grunjoasa, dar nu foarte mare 1 lingurita zahar 5 catei usturoi necuratat 5 ramurele oregano sau rozmarin 250 ml ulei de masline (e de preferat, dar sunt convinsa ca merge la fel de bine si cu ulei normal, desi probabil ca gustul va fi putin diferit) 2 linguri otet balsamic ( optional, mai ales daca rosiile nu sunt din cele de vara, dulci si f. coapte) Se coc la 250F (121.11C) prima ora cu fata in sus, apoi se intorc cu fata in jos si se mai coc 3 ore. Se pun in borcan rosiile cu uleiul din tava si mirodeniile, se mai completeaza cu putin ulei daca e nevoie si se pastreaza la frigider timp de 4 saptamani sau se pot congela.