Curatati de pielite si grasime cotletul. Pregatiti intr-un bol mai mare un amestec din ulei de masline, cimbru, maghiran, salvie, mustar, sare, piper si frecati bine cotletul, pe toate fetele. Dati la rece si lasati-l la macerat, in vasul acoperit, pentru cel putin 1 ora. Ideal ar fi de seara pana dimineata si intors de cateva ori in marinada. Prajiti-l apoi intr-o tigaie cu ulei bine incins, intorcand pe toate fetele, doar cat sa-si formeze o crusta ce inchide porii. Transferati intr-o tava, turnati marinada calda si dati la cuptor, pentru aproximativ 30 min, stropind si intorcand mereu carnea pana ce este facuta si rumenita uniform. Scoateti pe un platou si lasati la odihna 15 min. Lasati aluatul foietaj la dezghetat. Intre timp, opariti cateva minute foile de varza murate / proaspete, scurgeti si lasati la racit. Imbracati / inveliti bucata de cotlet in foile de varza. Pe 2/3 din lungimea foii de aluat faceti crestaturi, din 3 in 3 cm, ajutandu- va de un liniar si un cutit ascutit. Asezati cotletul imbracat in varza pe partea netaiata a aluatului. Aduceti partea cu crestaturi peste bucata de carne, intinzand putin foaia cu ambele maini, astfel incat aceasta sa capete aspect de plasa. Taiati si indepartati partile laterale de prisos si lipiti marginile foietajului cu putina apa, presand cu degetele. Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus usor batut si diluat cu lapte, avand grija sa nu pensulati partile taiate deoarece aluatul nu se va mai desface cand este pus la copt. Presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dati la cuptorul incins, pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt si frumos aurit. Serviti feliat, cat este cald. i se poate alatura o salata sau chiar muratura.

Curatati de pielite si grasime cotletul. Pregatiti intr-un bol mai mare un amestec din ulei de masline, cimbru, maghiran, salvie, mustar, sare, piper si frecati bine cotletul, pe toate fetele. Dati la rece si lasati-l la macerat, in vasul acoperit, pentru cel putin 1 ora. Ideal ar fi de seara pana dimineata si intors de cateva ori in marinada. Prajiti-l apoi intr-o tigaie cu ulei bine incins, intorcand pe toate fetele, doar cat sa-si formeze o crusta ce inchide porii. Transferati intr-o tava, turnati marinada calda si dati la cuptor, pentru aproximativ 30 min, stropind si intorcand mereu carnea pana ce este facuta si rumenita uniform. Scoateti pe un platou si lasati la odihna 15 min. Lasati aluatul foietaj la dezghetat. Intre timp, opariti cateva minute foile de varza murate / proaspete, scurgeti si lasati la racit. Imbracati / inveliti bucata de cotlet in foile de varza. Pe 2/3 din lungimea foii de aluat faceti crestaturi, din 3 in 3 cm, ajutandu- va de un liniar si un cutit ascutit. Asezati cotletul imbracat in varza pe partea netaiata a aluatului. Aduceti partea cu crestaturi peste bucata de carne, intinzand putin foaia cu ambele maini, astfel incat aceasta sa capete aspect de plasa. Taiati si indepartati partile laterale de prisos si lipiti marginile foietajului cu putina apa, presand cu degetele. Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu galbenus usor batut si diluat cu lapte, avand grija sa nu pensulati partile taiate deoarece aluatul nu se va mai desface cand este pus la copt. Presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dati la cuptorul incins, pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt si frumos aurit. Serviti feliat, cat este cald. i se poate alatura o salata sau chiar muratura. Poate constitui un fel principal consistent, o cina delicioasa sau se poate servi ca aperitiv.