Pentru tocanita: Prajiti carnea de porc taiata cubulete in ulei incins, amestecand, pana ce incepe sa se rumeneasca frumos de jur imprejur. Adaugati ceapa, lasati pe foc inca 3- 5 min pana se inmoaie, apoi morcovii, calind impreuna alte 3- 5 min. Turnati cubuletele de rosii cu sucul lor cu tot, 2 cani cu apa calda, zaharul si lasati pe foc aproximativ 40- 45 min, partial acoperit, amestecand ocazional sau pana ce carnea este facuta, sosul ingrosat si scazut, dar nu de tot. Spre sfarsit, potriviti gustul de sare, piper si aromati cu patrunjel verde. Transferati intr-un vas termorezistent. Pentru turte: Cu circa 15 min inainte de a fi carnea fiarta, pregatiti turtele. Cerneti intr-un castron, faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, adaugati untul bucatele si amestecati doar cat sa se omogenizeze si sa capata aspect de firimituri. Inglobati laptele batut / sana / iaurtul, piperul, dupa gust, patrunjelul verde si framantati 2- 3 min pana ce obtineti un aluat ce se desprinde de vas si mana. La nevoie adaugati inca putina faina, dar cu prudenta. Intindeti pe masa de lucru usor infainata o foaie de aluat cu o grosime de 1, 5 cm si taiati cu un pahar rondele nu foarte mari. Asezati-le uniform, usor distantate, peste tocanita fierbinte din vas si dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc mic sau pana ce turtele sunt coapte, crescute si frumos rumenite. Serviti cat este calda, portionand in farfurie, tocanita, turte si alaturand o salata de sezon sau muratura.

Pentru tocanita: Prajiti carnea de porc taiata cubulete in ulei incins, amestecand, pana ce incepe sa se rumeneasca frumos de jur imprejur. Adaugati ceapa, lasati pe foc inca 3- 5 min pana se inmoaie, apoi morcovii, calind impreuna alte 3- 5 min. Turnati cubuletele de rosii cu sucul lor cu tot, 2 cani cu apa calda, zaharul si lasati pe foc aproximativ 40- 45 min, partial acoperit, amestecand ocazional sau pana ce carnea este facuta, sosul ingrosat si scazut, dar nu de tot. Spre sfarsit, potriviti gustul de sare, piper si aromati cu patrunjel verde. Transferati intr-un vas termorezistent. Pentru turte: Cu circa 15 min inainte de a fi carnea fiarta, pregatiti turtele. Cerneti intr-un castron, faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, adaugati untul bucatele si amestecati doar cat sa se omogenizeze si sa capata aspect de firimituri. Inglobati laptele batut / sana / iaurtul, piperul, dupa gust, patrunjelul verde si framantati 2- 3 min pana ce obtineti un aluat ce se desprinde de vas si mana. La nevoie adaugati inca putina faina, dar cu prudenta. Intindeti pe masa de lucru usor infainata o foaie de aluat cu o grosime de 1, 5 cm si taiati cu un pahar rondele nu foarte mari. Asezati-le uniform, usor distantate, peste tocanita fierbinte din vas si dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc mic sau pana ce turtele sunt coapte, crescute si frumos rumenite. Serviti cat este calda, portionand in farfurie, tocanita, turte si alaturand o salata de sezon sau muratura.