Detalii Maro - Pesto de Bob
- se strivesc in mojar (puteti sa le mixati in blender daca va grabiti dar e mai bine in mojar) bobele cu usturoiul, putina sare si frunzele de menta pina devine o pasta (un pesto) - amestecam cu parmezanul ras (dupa gust) si adaugam uleiul pina obtinem un sos mai moale, cremos- se strivesc in mojar (puteti sa le mixati in blender daca va grabiti dar e mai bine in mojar) bobele cu usturoiul, putina sare si frunzele de menta pina devine o pasta (un pesto) - amestecam cu parmezanul ras (dupa gust) si adaugam uleiul pina obtinem un sos mai moale, cremosBobul (fava bean) se scoate din teaca si spoi se curata si de pielicica verde. Vor rezulta niste bucatele mici, verde puternic ca niste smaralde. Daca bobul cumparat de voi este foarte proaspat sau daca l-ati cules din gradina personala atunci nu mai trebuie sa curatati si pielicica, doar scoateti bobul din teci cum se face cu mazarea si continuati reteta. Pielicica curata de pe boabe nu o aruncati, se fierbe 5 minute in apa cu sare si se mixeaza apoi puteti face cu ea ce va place: condiment pentru paste, sau o adaugti intr-o supa crema sau puteti face un sufleu * din 1 kg de teci de bob am obtinut cca 200 gr de boabe curatate.. depinde insa de teci cite boabe au inauntru, m unele sunt mai pline de boabe si alte au foarte putine..