reteta o stiu de vreo 2 ani... am vazut-o pe un site dar nu mai tin minte care :smerg atat ca aperitiv cat si drept garnitura... iti ia cam mult timp sa asamblezi cartofii dar merita...

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii. Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul. Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare rand de cartof pui cate un pic de unt si feliuta de muschiulet. Se taie un patratel de staniol, sa fie suficient de mare cat sa infasori cartoful, si se unge staniolul cu unt. Se aseaza cartoful pe bucata de staniol, acolo unde am uns cu unt, si se pune branza topita sau cascaval ras pe ochiurile mari ale razatoarei. se sareaza, pipereaza si se inveleste cartoful. Se repeta actiunea pana cand terminati cartofii. Se aseaza cartofii cu motul de la staniol in sus, pentru a nu curge untul topit. Se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, si se lasa la foc mic circa o ora si 30 min. Pentru a vedea daca s-au facut se scoate cate un cartof si se incearca cu furculita, trebuie sa intre furculita foarte usor in cartof. Cand s-au facut se scot din staniol si se presara patrunjel sau marar proaspat tocat. Se servesc atat calzi cat si reci. Pofta buna!