Bateti oul cu un praf de sare, apoi adaugati uleiul, apa carbogazoasa si omogenizati bine. Puneti faina in ploaie si framantati pana obtineti un aluat elastic. Adaugati la nevoie inca putina faina pana ce aluatul se desprinde de vas si mana. Intindeti o foaie nu foarte subtire. Repartizati uniform ceapa verde, rulati intai sub forma de sul, apoi dati-i forma de melc. Intindeti din nou cu sucitorul, intr-o foaie de grosime potrivita. Taiati-o in doua sau in patru, functie de marime si de dorinta. Prajiti bucatile in ulei incins, la foc potrivit spre mic, pe ambele fete, pana ce sunt coapte, patrunse bine si se rumenesc frumos. Scoateti pe servetele absorbante, puneti pe o farfurie si acoperiti-le cu un servet. Pentru mujdei: Curatati usturoiul, tocati-l marunt sau treceti-l prin presa si puneti-l intr-un mojar. Curatati ardeiul iute de seminte si vinisoare, tocati-l marunt si adaugati-l peste usturoi, optional. Bateti bine cu un praf de sare pan ace amestecul devine pasta. Adaugati cate putin ulei, alternand cu otet balsamic, continuand sa amestecati energic. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Subtiati sosul cu apa carbogazoasa.

Bateti oul cu un praf de sare, apoi adaugati uleiul, apa carbogazoasa si omogenizati bine. Puneti faina in ploaie si framantati pana obtineti un aluat elastic. Adaugati la nevoie inca putina faina pana ce aluatul se desprinde de vas si mana. Intindeti o foaie nu foarte subtire. Repartizati uniform ceapa verde, rulati intai sub forma de sul, apoi dati-i forma de melc. Intindeti din nou cu sucitorul, intr-o foaie de grosime potrivita. Taiati-o in doua sau in patru, functie de marime si de dorinta. Prajiti bucatile in ulei incins, la foc potrivit spre mic, pe ambele fete, pana ce sunt coapte, patrunse bine si se rumenesc frumos. Scoateti pe servetele absorbante, puneti pe o farfurie si acoperiti-le cu un servet. Pentru mujdei: Curatati usturoiul, tocati-l marunt sau treceti-l prin presa si puneti-l intr-un mojar. Curatati ardeiul iute de seminte si vinisoare, tocati-l marunt si adaugati-l peste usturoi, optional. Bateti bine cu un praf de sare pan ace amestecul devine pasta. Adaugati cate putin ulei, alternand cu otet balsamic, continuand sa amestecati energic. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Subtiati sosul cu apa carbogazoasa. Serviti calde impreuna cu mujdei; sunt la fel de bune si reci.