Se pune la fiert supa filtrata si cind incepe sa fiarba adaugam orezul. Lasam la fiert 10 minute si adaugam patrunjelul tocat, amestecam din cind in cind si lasam la fiert alte 3 minute. Acum adaugam untul si amestecam se va forma o crema. Mai lasam la fiert cit este necesar ca dupa gustul nostru orezul sa fie fiert al dente (nu uitati ca el continua sa se mai umfle si dupa ce stingeti flacara aragazului si luati cratita de pe foc). Adaugati brinza, amestecati si stingeti flacara aragazului. Lasati un minut sa se racoreasca si serviti destul de cald.

Se pune la fiert supa filtrata si cind incepe sa fiarba adaugam orezul. Lasam la fiert 10 minute si adaugam patrunjelul tocat, amestecam din cind in cind si lasam la fiert alte 3 minute. Acum adaugam untul si amestecam se va forma o crema. Mai lasam la fiert cit este necesar ca dupa gustul nostru orezul sa fie fiert al dente (nu uitati ca el continua sa se mai umfle si dupa ce stingeti flacara aragazului si luati cratita de pe foc). Adaugati brinza, amestecati si stingeti flacara aragazului. Lasati un minut sa se racoreasca si serviti destul de cald. * poate sa fie supa de zarzavat sau de carne **eu am folosit Carnaroli dar voi folositi orezul preferat cu o singura exceptie cele orientale, parboiled, thai, basmati O reteta lombarda (regiunea cu capitala la Milano 8) ) de aici si denumirea in dialect. Nu se pune sare, este suficienta cea din supa si din parmezan. ps in poza din pacate se racise deja mai multicel