In putin ulei se caleste ceapa normala, care in prealabil a fost data pe razatoarea fina, dupa care se adauga orezul spalat si se amesteca mereu pe foc pentru 2 minute. Separat, se incalzeste pana da in clocot, supa de pui (vita, oase) si cand fierbe se ia de pe flacara si se toarna peste orezul care se caleste in tigaie. Se lasa la fiert. Daca este cazul se drege de sare si piper. Cand e gata fiert, se acopera si se lasa deoparte. Intr-o tigaie se pun bucatelele de bacon si se prajesc pana ajung la faza crocanta, dar sa nu se arda. Se adauga peste ele ciupercile tocate marunt, sparanghelul (daca folositi) si ceapa rosie tocata ceva mai maricel. Se tin pe foc pret de 2 minute dupa care se pune vinul peste ele si se lasa la fiert. Cand s-a evaporat de tot, se adauga laptele de frisca si se lasa iar la fiert pana scade de tot si obtinem o compozitie grosuta, ca de sos. Se drege de sare si piper si se adauga usturoiul daca folositi (eu nu am pus). Orezul cald se adauga peste compozitia de ciuperci, si se amesteca sa se omogenizeze. Amestecul se face la caldura aragazului, se adauga apoi cele doua feluri de branza, se omogenizeaza din nou, si la sfarsit se pune busuiocul tocat marunt, se amesteca din nou si gata. Se ia cu o lingura de supa din orez, se modeleaza niste forme asemanatoare cu ouale si se aranjeaza pe platou, ousor langa ousor, se decoreaza cu busuioc proaspat sau patrunjel. Se serveste cu peste la gratar si salata de varza. Orezul la racire se intareste dar la reancalzire isi revine la textura initiala .... pofta buna!In putin ulei se caleste ceapa normala, care in prealabil a fost data pe razatoarea fina, dupa care se adauga orezul spalat si se amesteca mereu pe foc pentru 2 minute. Separat, se incalzeste pana da in clocot, supa de pui (vita, oase) si cand fierbe se ia de pe flacara si se toarna peste orezul care se caleste in tigaie. Se lasa la fiert. Daca este cazul se drege de sare si piper. Cand e gata fiert, se acopera si se lasa deoparte. Intr-o tigaie se pun bucatelele de bacon si se prajesc pana ajung la faza crocanta, dar sa nu se arda. Se adauga peste ele ciupercile tocate marunt, sparanghelul (daca folositi) si ceapa rosie tocata ceva mai maricel. Se tin pe foc pret de 2 minute dupa care se pune vinul peste ele si se lasa la fiert. Cand s-a evaporat de tot, se adauga laptele de frisca si se lasa iar la fiert pana scade de tot si obtinem o compozitie grosuta, ca de sos. Se drege de sare si piper si se adauga usturoiul daca folositi (eu nu am pus). Orezul cald se adauga peste compozitia de ciuperci, si se amesteca sa se omogenizeze. Amestecul se face la caldura aragazului, se adauga apoi cele doua feluri de branza, se omogenizeaza din nou, si la sfarsit se pune busuiocul tocat marunt, se amesteca din nou si gata. Se ia cu o lingura de supa din orez, se modeleaza niste forme asemanatoare cu ouale si se aranjeaza pe platou, ousor langa ousor, se decoreaza cu busuioc proaspat sau patrunjel. Se serveste cu peste la gratar si salata de varza. Orezul la racire se intareste dar la reancalzire isi revine la textura initiala .... pofta buna!