carnaciorii ii fac impreuna cu mama mea de cativa ani... de obicei puneam si carnita de vita dar anul asta am renuntat pt c-am avut un porc tanar si roz :D:DMatele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape. Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat.procesul de spalare dureaza cateva ore. E bine sa faceti matele cu o zi inainte de a le umple. Carnea se da pe masina de tocat si se curata usturoiul. Se amesteca intr-un vas mare carnea cu usturoiul, cu condimentele pt carnati, cu boiaua dulce, cu sarea (puneti doar vreo 3 linguri pt inceput) si cu boiaua iute. Se amesteca bine si se da la frig, eu am pus oala in balcon peste noapte. Se baga vasul cu carne in casa sa se incalzeasca. Dupa ce carnea e la temperatura camerei, se pune apa minerala si se amesteca bine. Se potriveste cu piper, sare si usturoi dupa gust. Cu compozitia rezultata umplem matele, unul cate unul. Se lasa la scurs intr-un loc cald circa 12 ore, eu i-am pus langa calorifer in bucatarie :D... Apoi se da la frig pana se usuca bine, eu i-am pus in balcon. :D Se conserva la congelator sau la borcan, prajiti in untura. Se mananca mai ales in zilele de Craciun alaturi de alte bunatati. Pofta buna!trebuie lasati la zvantat intr-un loc cald mai intai pentru a se scurge bine si sa nu inghete dupa aia...