Detalii Creier - Budinca de Creier cu Sos Brun
Mai strecor un creier aici:? Un fel de ceva pe care l-am inventat eu si care este deosebit de fin. Un fel de mancare inspirat de vesnicele budinci englezesti - cu peste mai ales ... Am vazut de multe ori cum fac ei acele budinci gustoase dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa inventez eu una. Avand creier in stoc am gandit o budinca Deci: creier blansat, lapte, smantana de frisca, smantana fermentata, cubulete de franzela si condimente. Punem laptele la fiert cu o frunza de dafin, o jumatate de ceapa, o crenguta de cimbru si cateva boabe de piper dulce. Lasam sa infuzeze aromele. Sa va ganditi asa: la 100 gr. creier puneti tot atata compozitie de: lapte (infuzat), smantana fermentata si smantana de frisca - deci cam 30 de gr. din fiecare. Eu nu masor, le cam iau dupa ochi, dar de data asta am masurat - chiar daca stiu ca nimeni nu va face reteta - din respect pentru site. Puneti intr-un bol si amestecati smantana, smantana de frisca si oul pana la omogenizare. Inmuiati cuburelele de franzela in laptele infuzat si strecurat si adaugati-le in bol. Amestecati cu grija si adaugati creierul blansat. Lasati la odihnit pana ungeti cateva pahare cu unt. Impartiti compozitia in paharele unse si puneti la cuptor, intr-o tava cu apa fierbinte (sau in vasul sub presiune) pentru o jumatate de ora. In acest timp pregatiti o vinegreta din ulei, otet, zahar, sare in care sa vestejiti frunze de salata si felii de rosie. Scoateti din cuptorbudinca si asezati-o pe un pat de salata. Picurati deasupra sos brun spaniol. Nu mai zic pofta buna ... zic sa va faceti curaj! Habar n-aveti ce pierdeti:))Mai strecor un creier aici:? Un fel de ceva pe care l-am inventat eu si care este deosebit de fin. Un fel de mancare inspirat de vesnicele budinci englezesti - cu peste mai ales ... Am vazut de multe ori cum fac ei acele budinci gustoase dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa inventez eu una. Avand creier in stoc am gandit o budinca Deci: creier blansat, lapte, smantana de frisca, smantana fermentata, cubulete de franzela si condimente. Punem laptele la fiert cu o frunza de dafin, o jumatate de ceapa, o crenguta de cimbru si cateva boabe de piper dulce. Lasam sa infuzeze aromele. Sa va ganditi asa: la 100 gr. creier puneti tot atata compozitie de: lapte (infuzat), smantana fermentata si smantana de frisca - deci cam 30 de gr. din fiecare. Eu nu masor, le cam iau dupa ochi, dar de data asta am masurat - chiar daca stiu ca nimeni nu va face reteta - din respect pentru site. Puneti intr-un bol si amestecati smantana, smantana de frisca si oul pana la omogenizare. Inmuiati cuburelele de franzela in laptele infuzat si strecurat si adaugati-le in bol. Amestecati cu grija si adaugati creierul blansat. Lasati la odihnit pana ungeti cateva pahare cu unt. Impartiti compozitia in paharele unse si puneti la cuptor, intr-o tava cu apa fierbinte (sau in vasul sub presiune) pentru o jumatate de ora. In acest timp pregatiti o vinegreta din ulei, otet, zahar, sare in care sa vestejiti frunze de salata si felii de rosie. Scoateti din cuptorbudinca si asezati-o pe un pat de salata. Picurati deasupra sos brun spaniol. Nu mai zic pofta buna ... zic sa va faceti curaj! Habar n-aveti ce pierdeti:))