- Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. - Granulele de soia fierte se strecoara cu ajutorul unei site (eu le-am lasat cateva minute in sita). Se storc granulele fierte in palme si se aseaza intr-un bol. - Usturoiul se curata, se spala, se marunteste in presa pentru usturoi si se adauga in bol, alaturi de granulele de soia. - Felia de paine se stropeste cu lapte. Se indeparteaza coaja feliei de paine. Miezul se stoarce in palme, se marunteste cu degetele si se adauga in bol. Se completeaza cu pesmet pana la obtinerea unei consistente potrivite, astfel incat compozitia sa se poata modela usor. - Se adauga frunzele de patrunjel maruntite si mararul maruntit. Se condimenteaza amestecul cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta. - Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se modeleaza cu palmele mici sfere din compozitia pregatita. - Se prajesc in ulei incins, la foc mic - moderat, pe ambele parti, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie. - Se scot din tigaie si se aseaza pe un prosop din hartie absorbant, pentru indepartarea excesului de ulei. - Se servesc calde. Eu am asezat chiftele pe un platou alaturi de sos de tomate cu patrunjel.- Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. - Granulele de soia fierte se strecoara cu ajutorul unei site (eu le-am lasat cateva minute in sita). Se storc granulele fierte in palme si se aseaza intr-un bol. - Usturoiul se curata, se spala, se marunteste in presa pentru usturoi si se adauga in bol, alaturi de granulele de soia. - Felia de paine se stropeste cu lapte. Se indeparteaza coaja feliei de paine. Miezul se stoarce in palme, se marunteste cu degetele si se adauga in bol. Se completeaza cu pesmet pana la obtinerea unei consistente potrivite, astfel incat compozitia sa se poata modela usor. - Se adauga frunzele de patrunjel maruntite si mararul maruntit. Se condimenteaza amestecul cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta. - Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se modeleaza cu palmele mici sfere din compozitia pregatita. - Se prajesc in ulei incins, la foc mic - moderat, pe ambele parti, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie. - Se scot din tigaie si se aseaza pe un prosop din hartie absorbant, pentru indepartarea excesului de ulei. - Se servesc calde. Eu am asezat chiftele pe un platou alaturi de sos de tomate cu patrunjel.