Detalii Ciorba de Salata cu Piept de Pui
Desfaceti si spalati sub jet de apa frunzele de salata. Rupeti-le sau taiati-le in bucati potrivite. Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa. Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie. Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde. Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul. Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate. Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu. Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte. Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.
Desfaceti si spalati sub jet de apa frunzele de salata. Rupeti-le sau taiati-le in bucati potrivite. Rumeniti usor in ulei incins pieptul de pui taiat feliute. Scoateti bucatile de carne si in uleiul ramas caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie. La sfarsit adaugati usturoiul curatat si trecut prin presa. Separat, caliti in putin ulei morcovul si radacina de patrunjel, curatate si taiate rondele subtiri, pana se inmoaie. Puneti intr-un vas mai mare ceapa si zarzavatul, calite. Stingeti cu 2, 5- 3 l apa, adaugati carnea de pui usor rumenita, putina sare si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. Cu 5 minute inainte de a fi gata, puneti orezul si salata verde. Intre timp pregatiti liezonul prin amestecarea galbenuselor cu iaurtul. Inainte de a fi adaugat in ciorba terminata, diluati amestecul cu ciorba calda, adaugand cate putin, treptat si omogenizand de fiecare data, pana cand temperaturile celor doua (liezon si ciorba) sa fie cat mai apropiate. Turnati liezonul diluat in vasul cu ciorba, in fir subtire si amestecand continuu. Potriviti repede de sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust, adaugati verdeata si mai lasati la foc mic, doar pana cand ciorba incepe sa fiarba. Dati deoparte. Serviti calda, dar poate fi consumata si rece.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
morcovi,
orez,
ciorbe,
ulei,
salate,
lamaie,
retete fara gluten