Detalii Chifle
Intr-un bol se pune apa si drojdia. Se amesteca putin apoi se lasa 5 min. Intre timp cantariti 125 g faina. Incalziti laptele si untul intr-un alt bol in cuptorul cu microunde timp de 1 min. Adaugati peste apa cu drojdie sarea, zaharul, oul, laptele cu untul doar daca e la temp camerei si faina (125 g). Cu o furculita amestecati apoi mai adaugati 125 g faina. Incorporati-o si pe aceasta doar pana cand faina dispare si mai puneti 125 g de faina. Cand s-a incorporat si aceasta cu o spatula pe o suprafata bine acoperita cu faina transferati aluatul. Presarati cu faina pe deasupra si mainile. Aluatul este foarte moale si lipicios. Va fi greu dar cum puteti incercati sa framantati usor si adaugati faina putin cate putin doar cat sa ajute pentru a fi framantat. Incercati sa nu adaugati foarte multa faina altfel chiflele vor fi mai tari. Framantati timp de 6-7 min si formati apoi intr-o bila. Intr-un bol adaugati 2 linguri cu ulei de masline si ungeti aluatul pe toate partile, acoperiti bolul si lasati 1 ora si 30 min. Presarati putina faina si puneti aluatul impartind acesta in 8 bucati aproximativ egale. Formati-le in forma unei chifle. Si puneti-le pe o tava cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele. Acoperiti si mai lasati 45 minute intr-un loc cald. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Tineti-le la cuptor intre 20-25 min. Scoateti-le pe un gratar de racire.
Intr-un bol se pune apa si drojdia. Se amesteca putin apoi se lasa 5 min. Intre timp cantariti 125 g faina. Incalziti laptele si untul intr-un alt bol in cuptorul cu microunde timp de 1 min. Adaugati peste apa cu drojdie sarea, zaharul, oul, laptele cu untul doar daca e la temp camerei si faina (125 g). Cu o furculita amestecati apoi mai adaugati 125 g faina. Incorporati-o si pe aceasta doar pana cand faina dispare si mai puneti 125 g de faina. Cand s-a incorporat si aceasta cu o spatula pe o suprafata bine acoperita cu faina transferati aluatul. Presarati cu faina pe deasupra si mainile. Aluatul este foarte moale si lipicios. Va fi greu dar cum puteti incercati sa framantati usor si adaugati faina putin cate putin doar cat sa ajute pentru a fi framantat. Incercati sa nu adaugati foarte multa faina altfel chiflele vor fi mai tari. Framantati timp de 6-7 min si formati apoi intr-o bila. Intr-un bol adaugati 2 linguri cu ulei de masline si ungeti aluatul pe toate partile, acoperiti bolul si lasati 1 ora si 30 min. Presarati putina faina si puneti aluatul impartind acesta in 8 bucati aproximativ egale. Formati-le in forma unei chifle. Si puneti-le pe o tava cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele. Acoperiti si mai lasati 45 minute intr-un loc cald. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Tineti-le la cuptor intre 20-25 min. Scoateti-le pe un gratar de racire. Aceste chifle sunt perfecte pentru burgeri sau sandwichuri.