Detalii Pollock cu Fettuccine
Ingrediente:
Pentru 4 portii: 800 g pollock file (se poate inlocui cu cod file) ,
600 g fettuccine (sau tagliatele,
eu am avut facute de casa de la reteta cu ravioli asa,
ulei de masline,
sare si piper proaspat macinat,
1 lingura cimbru verde,
20 g unt (1 lingura) ,
1 ceapa,
1 cub de pui organic (sau supa de pui) ,
250 ml apa,
60 ml vin alb,
1 lingurita de faina de grau alba,
3 linguri smantana,
1 ceapa verde
Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Taiati ceapa foarte marunt. Puneti o oala cu apa si sare la fiert. Pestele se sterge cu un prosop de bucatarie, se asezoneaza si se unge bine cu ulei de masline. Puneti deasupra cimbru si asezati intr-o tava cu folie de aluminiu. Lasati in cuptor aproximati 10 minute apoi mutati la 200 c (gaz 6) si continuati pana cand acestea este copt aproximativ 5 minute, aveti grija sa nu se usuce. Intr-o tigaie se caleste ceapa in unt 4-5 minute. Adaugati apa, cubul si vinul. Reduceti aproximativ 15 minute, adaugati faina lasati sa se ingroase putin apoi stingeti focul. Amestecati smantana, piper negru si cateva frunze de cimbru. Puneti pastele in apa care fierbe si urmati instructiunile de pe pachet (daca acestea sunt de casa aproximativ 2-4 minute). Stoarceti si stropiti putin pastele cu ulei de masline. *Pestele se poate si praji pentru o metoda mai eficienta. Dupa ce uscati si asezonati acesta, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca si prajiti pe ambele parti. Inainte cu 2 minute de a scoate puneti putin cimbru pe deasupra. Cand pestele este gata stoarceti putin suc de lamaie.
Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Taiati ceapa foarte marunt. Puneti o oala cu apa si sare la fiert. Pestele se sterge cu un prosop de bucatarie, se asezoneaza si se unge bine cu ulei de masline. Puneti deasupra cimbru si asezati intr-o tava cu folie de aluminiu. Lasati in cuptor aproximati 10 minute apoi mutati la 200 c (gaz 6) si continuati pana cand acestea este copt aproximativ 5 minute, aveti grija sa nu se usuce. Intr-o tigaie se caleste ceapa in unt 4-5 minute. Adaugati apa, cubul si vinul. Reduceti aproximativ 15 minute, adaugati faina lasati sa se ingroase putin apoi stingeti focul. Amestecati smantana, piper negru si cateva frunze de cimbru. Puneti pastele in apa care fierbe si urmati instructiunile de pe pachet (daca acestea sunt de casa aproximativ 2-4 minute). Stoarceti si stropiti putin pastele cu ulei de masline. *Pestele se poate si praji pentru o metoda mai eficienta. Dupa ce uscati si asezonati acesta, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca si prajiti pe ambele parti. Inainte cu 2 minute de a scoate puneti putin cimbru pe deasupra. Cand pestele este gata stoarceti putin suc de lamaie. Serviti pastele pe un pat de sos cu peste deasupra. Ornati cu putina ceapa verde taiata fidelute subtiri, cimbru si lamaie (optional).