Detalii Legume Fierte la Aburi si Tilapia la Gratar
Legumele se curata, se spala si sa taie in bucati cat se poate de egale, se aseaza la steamer sau se pun intr-o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe, se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac (asta doar in cazul in care se poate acoperi etans) si se lasa la fiert in aburi pentru 7-8 minute. Apa din vas nu trebuie sajunga la legume. Intre timp, daca nu aveti sosul cumparat, il preparati. Se pune la fiert sucul de ananas, zaharul si otetul si se tin la foc tare pana zaharul e complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de amidon alimentar cu apa, se toarna peste sosul fierbinte, se amesteca energic sa nu se faca cocoloase, se pune inapoi pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine un sos mai grosut. Luam de pe foc, gustam si daca este cazul adaugam sare si eventual zahar sau otet dupa gustul nostru. Legumele fierte deja, se pun intr-un vas, se pun deasupra lor cateva linguri de sos dulce acrisor si se amesteca incet sa nu zdrobim legumele. Restul sosului se pune in sticla si se pastreaza la frigider pentru o folosinta viitoare. Daca folosim sos din comert, se pune 2 lingurite (sau una) cu sos si se dilueaza cu apa pana obtinem un sos destul de lichid.
Legumele fierte la abur sant o garnitura ideala pentru un peste slab, la gratar. Tilapia a fost pestele pe care l-am pregatit la gratar azi .... fileurile de peste le-am spalat dupa care le-am tamponat pentru uscare, cu un servetel de hartie. Am sarat si piperat, am presarat marar uscat si am asezat pe gratarul infierbantat, am stropit cu putin suc de lamaie si am prajit cate 2-3 minute pe ambele parti. Am servit langa garnitura de legume.
Legumele se curata, se spala si sa taie in bucati cat se poate de egale, se aseaza la steamer sau se pun intr-o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe, se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac (asta doar in cazul in care se poate acoperi etans) si se lasa la fiert in aburi pentru 7-8 minute. Apa din vas nu trebuie sajunga la legume. Intre timp, daca nu aveti sosul cumparat, il preparati. Se pune la fiert sucul de ananas, zaharul si otetul si se tin la foc tare pana zaharul e complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de amidon alimentar cu apa, se toarna peste sosul fierbinte, se amesteca energic sa nu se faca cocoloase, se pune inapoi pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine un sos mai grosut. Luam de pe foc, gustam si daca este cazul adaugam sare si eventual zahar sau otet dupa gustul nostru. Legumele fierte deja, se pun intr-un vas, se pun deasupra lor cateva linguri de sos dulce acrisor si se amesteca incet sa nu zdrobim legumele. Restul sosului se pune in sticla si se pastreaza la frigider pentru o folosinta viitoare. Daca folosim sos din comert, se pune 2 lingurite (sau una) cu sos si se dilueaza cu apa pana obtinem un sos destul de lichid.
Legumele fierte la abur sant o garnitura ideala pentru un peste slab, la gratar. Tilapia a fost pestele pe care l-am pregatit la gratar azi .... fileurile de peste le-am spalat dupa care le-am tamponat pentru uscare, cu un servetel de hartie. Am sarat si piperat, am presarat marar uscat si am asezat pe gratarul infierbantat, am stropit cu putin suc de lamaie si am prajit cate 2-3 minute pe ambele parti. Am servit langa garnitura de legume.
Etichete:
ceapa,
morcovi,
orez,
rosii,
cartofi,
fasole,
ardei,
dovlecei,
zahar,
fructe,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete pentru copii,
retete pentru hepatita,
retete fara grasimi