Intr-un bol cu telul amestecati fainele, tarate, sare, drojdie, nuca si semintele de floarea soarelui. Adaugati apa treptat incorporand cu o furculita, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea (eu am avut nevoie in jur de 395-400 ml, mergeti si dupa simt daca mai trebuie sau nu. Acesta trebuie sa fie moale si un pic lipicios). Framantati pe o suprafata cu putina faina presarata 5 minute aducand cate o margine si apasand usor cu podul palmei la mijloc. Aceasta ar trebui sa fie mai elastica dar tot putin lipicioasa. Intr-o oala puneti 2 linguri ulei de masline, ungeti marginile si aluatul pe toate partile, acoperiti apoi lasati sa creasca la temperatura camerei 12 ore sau peste noapte. Apasati aluatul, acesta se va lasa. Presarati putina faina, formati intr-o bila copacta si transferati pe o folie de aluminiu. Ungeti cu o pensula ulei de masline deasupra apoi acoperiti pe toate partile cu o folie de plastic. Lasati sa mai stea 1 1/2 ore. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Presarati putina faina peste aluat si cu un cutit ascutit increstati in ce forma vreti (aveti grija sa nu apasati cu degetele sa se lase aluatul). Intr-o alta tava rotunda sau de chec puneti apa (indeajuns sa ajunga pe toata durata coacerii) si puneti-o pe fundul cuptorului. Se introduce tava cu aluat si coaceti timp de 15 minute la 220 c (gaz 7) reduceti apoi la 200 c (gaz 6) si mai lasati 35-45 minute. Rezistati tendintei de a taia painea inainte sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

Intr-un bol cu telul amestecati fainele, tarate, sare, drojdie, nuca si semintele de floarea soarelui. Adaugati apa treptat incorporand cu o furculita, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea (eu am avut nevoie in jur de 395-400 ml, mergeti si dupa simt daca mai trebuie sau nu. Acesta trebuie sa fie moale si un pic lipicios). Framantati pe o suprafata cu putina faina presarata 5 minute aducand cate o margine si apasand usor cu podul palmei la mijloc. Aceasta ar trebui sa fie mai elastica dar tot putin lipicioasa. Intr-o oala puneti 2 linguri ulei de masline, ungeti marginile si aluatul pe toate partile, acoperiti apoi lasati sa creasca la temperatura camerei 12 ore sau peste noapte. Apasati aluatul, acesta se va lasa. Presarati putina faina, formati intr-o bila copacta si transferati pe o folie de aluminiu. Ungeti cu o pensula ulei de masline deasupra apoi acoperiti pe toate partile cu o folie de plastic. Lasati sa mai stea 1 1/2 ore. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Presarati putina faina peste aluat si cu un cutit ascutit increstati in ce forma vreti (aveti grija sa nu apasati cu degetele sa se lase aluatul). Intr-o alta tava rotunda sau de chec puneti apa (indeajuns sa ajunga pe toata durata coacerii) si puneti-o pe fundul cuptorului. Se introduce tava cu aluat si coaceti timp de 15 minute la 220 c (gaz 7) reduceti apoi la 200 c (gaz 6) si mai lasati 35-45 minute. Rezistati tendintei de a taia painea inainte sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.