Punem fasolea la umflat in apa rece, toate boabele care plutesc le aruncam de la inceput (au fost atacate de gindacei) . Eu am lasat fasolea la umflat de ieri de la prinz pina azi dimineata la 6 schimbind apa o data aseara. Am pus fasolea la fiert impreuna cu carnea in apa rece, dupa 30 minute la foc foarte mic am aruncat apa si am clatit fasolea si carnea. Mereu cu apa calda! Am pus apa la fiert din nou si cind era calda am adaugat fasolea, carnea si foile de dafin, daca carnea pe care o folositi voi nu este foarte sarata ca cea folosita de mine atunci adaugati si sare. Am lasat sa fiarba la foc foarte mic pina cind fasolea era gata. Am aruncat din nou apa, dar aceasta operatiune nu este obligatorie putei folosi apa in care a fiert fasolea. Am pus in cratita ceapa tocata impreuna cu morcovii taiati rondele, uleiul si putina sare. Cind ceapa s-a inmuiat am adaugat fasolea si carnea fierte, apa fiarta dintr-o cratita care fierbea pe focul alaturat sau chiar apa in care a fiert fasolea, concentratul de rosii si boiaua dulce amestecate intr-un polonic cu apa calda. Lasati sa fiarba pina cind morcovii sunt fierti. Adaugati cimbru si tarhon, sare daca este nevoie si piper cind e totul gata. Stingeti focul si lasati sa se raceasca putin inainte de a servi. Ideal ar fi sa o serviti dupa gust cu ceapa rosie sau cu ardei iute. Cine vrea poate sa adauge o lingura cu smintina in farfurie. La multi ani romani de pretutindeni!! http: //youtu.

Be/o3NzvxscxysPunem fasolea la umflat in apa rece, toate boabele care plutesc le aruncam de la inceput (au fost atacate de gindacei) . Eu am lasat fasolea la umflat de ieri de la prinz pina azi dimineata la 6 schimbind apa o data aseara. Am pus fasolea la fiert impreuna cu carnea in apa rece, dupa 30 minute la foc foarte mic am aruncat apa si am clatit fasolea si carnea. Mereu cu apa calda! Am pus apa la fiert din nou si cind era calda am adaugat fasolea, carnea si foile de dafin, daca carnea pe care o folositi voi nu este foarte sarata ca cea folosita de mine atunci adaugati si sare. Am lasat sa fiarba la foc foarte mic pina cind fasolea era gata. Am aruncat din nou apa, dar aceasta operatiune nu este obligatorie putei folosi apa in care a fiert fasolea. Am pus in cratita ceapa tocata impreuna cu morcovii taiati rondele, uleiul si putina sare. Cind ceapa s-a inmuiat am adaugat fasolea si carnea fierte, apa fiarta dintr-o cratita care fierbea pe focul alaturat sau chiar apa in care a fiert fasolea, concentratul de rosii si boiaua dulce amestecate intr-un polonic cu apa calda. Lasati sa fiarba pina cind morcovii sunt fierti. Adaugati cimbru si tarhon, sare daca este nevoie si piper cind e totul gata. Stingeti focul si lasati sa se raceasca putin inainte de a servi. Ideal ar fi sa o serviti dupa gust cu ceapa rosie sau cu ardei iute. Cine vrea poate sa adauge o lingura cu smintina in farfurie. La multi ani romani de pretutindeni!! http: //youtu.

Be/o3NzvxscxysIn loc de ciolanul afumat pe care eu aici nu l-am gasit decit la magazinul romanesc (departe si tare peste mina pentru mine) am folosit niste carne cu grasime si sorici de pe burta porcului evident afumata pe care o gasesc cu multa usurinta la magazinul din apropiere. Deci nu pot sa spun fasole cu ciolan, din pacate