Detalii Crutoane de Paine
Taiati painea in felii si dupa preferinta, indepartati sau nu coaja apoi, taiati in cubulete potrivite sau alte forme geometrice agreate. Puneti-le intr-o tava, stropiti cu ulei si amestecati bine ca acesta sa ajunga pe toate fetele. Presarati cu sare, usturoi, oregano si amestecati din nou, astfel incat, mirodeniile sa fie uniform distribuite si sa ajunga pe toate cubuletele de paine. Dati tava la cuptorul preancalzit la 180 grade pana ce painea se rumeneste, timp in care, intoarceti de 2- 3 ori crutoanele pentru a se auri uniform. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu le ardeti. Lasati sa se racoreasca putin inainte de a fi intrebuintate. Serviti simple, ca snack; langa o bere sau suc de rosii; folositi-le la rulade, salate, langa legume ori supe- crema, etc.
Taiati painea in felii si dupa preferinta, indepartati sau nu coaja apoi, taiati in cubulete potrivite sau alte forme geometrice agreate. Puneti-le intr-o tava, stropiti cu ulei si amestecati bine ca acesta sa ajunga pe toate fetele. Presarati cu sare, usturoi, oregano si amestecati din nou, astfel incat, mirodeniile sa fie uniform distribuite si sa ajunga pe toate cubuletele de paine. Dati tava la cuptorul preancalzit la 180 grade pana ce painea se rumeneste, timp in care, intoarceti de 2- 3 ori crutoanele pentru a se auri uniform. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu le ardeti. Lasati sa se racoreasca putin inainte de a fi intrebuintate. Serviti simple, ca snack; langa o bere sau suc de rosii; folositi-le la rulade, salate, langa legume ori supe- crema, etc. Provenite din traditia culinara a Frantei, fie sub forma unor felii intregi de paine, fie taiate in felurite figuri geometrice (intalnite cel mai des sub forma de cubulete), crutoanele sunt bucati de paine unse cu unt sau stropite cu ulei, cu sau fara adaos de alte condimente, rumenite in cuptor sau tigaie. Crocante si satioase, simple sau aromate, crutoanele sunt de nepretuit alaturi de supe creme, salate si chiar in compania unor fripturi.