Fierbeti 20- 30 min otetul cu zahar sau pana ce acesta se leaga la fel ca siropul de la dulceata. Intre timp, spalati si zvantati ardeii iuti. Taiati-i rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati intai semintele si vinisoarele ardeilor, macar partial, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati doar cu manusi.). Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum siropul este cel mai apreciat, nu exagerati cu fierberea dulcetii. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet. Etichetati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni. Asteptati 2- 3 saptamani pentru a fi savurata in adevaratul sens al cuvantului. Serviti ca garnitura la fripturi, preparate cu carne, in general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc; merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet.

Fierbeti 20- 30 min otetul cu zahar sau pana ce acesta se leaga la fel ca siropul de la dulceata. Intre timp, spalati si zvantati ardeii iuti. Taiati-i rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati intai semintele si vinisoarele ardeilor, macar partial, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati doar cu manusi.). Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum siropul este cel mai apreciat, nu exagerati cu fierberea dulcetii. Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet. Etichetati si dati la camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni. Asteptati 2- 3 saptamani pentru a fi savurata in adevaratul sens al cuvantului. Serviti ca garnitura la fripturi, preparate cu carne, in general; ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc; merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet.