Umplutura Taiati merele cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Amestecati-le cu zahar si dati deoparte ca merele sa-si lase zeama. Apoi, puneti la foc mic impreuna cu praful de budinca, scortisoara, stafidele, nuca si lasati sa dea cateva clocote, amestecand, pana ce compozitia devine cremoasa si se ingroasa putin. Lasati in asteptare. Blat Mixati untul cu zaharul doar cat sa se omogenizeze. Adaugati pe rand cate 1 ou, mixand de fiecare data pana la completa lui incorporare. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt apoi, laptele si esenta, pana obtineti o compozitie putin mai consistenta decat cea de la un blat de tort. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40 x 26 cm), nivelati si dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana este aproape copt si doar usor rumenit deasupra. Topping Amestecati bine ingredientele uscate cu untul topit pana obtineti o compozitie asemanatoare firimiturilor. Scoateti blatul din cuptor, turnati imediat amestecul cu mere, nivelati si presarati uniform pe toata suprafata, toppingul. Dati din nou la cuptor, reduceti temperatura la 170 grade si coaceti pana ce blatul este facut, iar topping-ul rumenit frumos. Lasati sa se racesca in tava. Serviti portionat simplu sau presarat cu zahar pudra vanilat (optional).

Umplutura Taiati merele cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Amestecati-le cu zahar si dati deoparte ca merele sa-si lase zeama. Apoi, puneti la foc mic impreuna cu praful de budinca, scortisoara, stafidele, nuca si lasati sa dea cateva clocote, amestecand, pana ce compozitia devine cremoasa si se ingroasa putin. Lasati in asteptare. Blat Mixati untul cu zaharul doar cat sa se omogenizeze. Adaugati pe rand cate 1 ou, mixand de fiecare data pana la completa lui incorporare. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt apoi, laptele si esenta, pana obtineti o compozitie putin mai consistenta decat cea de la un blat de tort. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40 x 26 cm), nivelati si dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana este aproape copt si doar usor rumenit deasupra. Topping Amestecati bine ingredientele uscate cu untul topit pana obtineti o compozitie asemanatoare firimiturilor. Scoateti blatul din cuptor, turnati imediat amestecul cu mere, nivelati si presarati uniform pe toata suprafata, toppingul. Dati din nou la cuptor, reduceti temperatura la 170 grade si coaceti pana ce blatul este facut, iar topping-ul rumenit frumos. Lasati sa se racesca in tava. Serviti portionat simplu sau presarat cu zahar pudra vanilat (optional). Am folosit mere de vara, dar se poate face cu orice fel de mere.