Puneti intr-o cana drojdia, zaharul si apa. Amestecati apoi lasati deoparte 15 minute. Puneti sarea in apa amestecati din nou si turnati peste faina. Cu o furculita inglobati faina si formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Acesta trebuie sa fie nelipcios, ferm si elastic. Puneti o lingura de ulei de masline intr-un bol si ungeti aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora sau pana cand s-a dublat in marime. Apasati aluatul usor si mai lasati 10 minute. Impartiti acesta in 8 bucati, formati-le in bile, apoi cu putina faina pe un deget faceti o gaura in mijloc cu diametrul de 2 cm, formati putin intr-un disc si asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Acoperiti si lasati inca 10-15 minute. Aduceti o oala cu apa la o fierbere lenta. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Puneti cate 2-3 bucati de aluat si fierbeti in oala un minut pe fiecare parte. Lasati sa se stoarca de apa cand scoateti cu o paleta si transferati-i inapoi in tava. Ungeti deasupra cu putin ou batut si presarati seminte dupa plac. Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.

Puneti intr-o cana drojdia, zaharul si apa. Amestecati apoi lasati deoparte 15 minute. Puneti sarea in apa amestecati din nou si turnati peste faina. Cu o furculita inglobati faina si formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute. Acesta trebuie sa fie nelipcios, ferm si elastic. Puneti o lingura de ulei de masline intr-un bol si ungeti aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora sau pana cand s-a dublat in marime. Apasati aluatul usor si mai lasati 10 minute. Impartiti acesta in 8 bucati, formati-le in bile, apoi cu putina faina pe un deget faceti o gaura in mijloc cu diametrul de 2 cm, formati putin intr-un disc si asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Acoperiti si lasati inca 10-15 minute. Aduceti o oala cu apa la o fierbere lenta. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Puneti cate 2-3 bucati de aluat si fierbeti in oala un minut pe fiecare parte. Lasati sa se stoarca de apa cand scoateti cu o paleta si transferati-i inapoi in tava. Ungeti deasupra cu putin ou batut si presarati seminte dupa plac. Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire. Acesti covrigi sunt deliciosi serviti simplu sau pentru sandwichuri.