Detalii Scones cu Stafide, Zmeura si Capsuni
Intr-o bol amestecati smantana si bicarbonatul de sodiu apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul amestecati bine faina, praful de copt, sare, nucsoara apoi transferati intr-un blender. Taiati untul in bucati mici si puneti-l in blender. Pulsati cateva secunde pana cand este bine inglobat. Transferati inapoi in bol si puneti stafidele, fructele si zaharul amestecand bine. Peste smantana puneti un ou si vanilia. Bateti usor dupa care turnati peste amestecul de faina. Formati intr-un aluat, presarati faina pe o suprafata si framantati acesta usor 1-2 minute. Impaturiti aluatul de 3 ori formand un dreptunghiular. Taiati acesta in jumatate pe diagonala apoi in 3 parti egale pe latime. Injumatatiti acestea pe diagonala astfel obtinand 12 triunghiuri. Preincalziti cuptorul la 170 c (gaz 3). Transferati-le intr-o tava cu foaie de copt lasati 5 cm intre ele (cel mai probabil v-a trebui sa coaceti doua ture). Bateti oul ramas apoi ungeti acestea deasupra. Coaceti 15-18 minute sau pana cand au o crusta aurie. Transferati-le pe un gratar de racire. *Puneti fructele inghetate intr-un blender si pulsati pana cand acestea sunt aproximativ de marimea boabelor de orez.
Intr-o bol amestecati smantana si bicarbonatul de sodiu apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul amestecati bine faina, praful de copt, sare, nucsoara apoi transferati intr-un blender. Taiati untul in bucati mici si puneti-l in blender. Pulsati cateva secunde pana cand este bine inglobat. Transferati inapoi in bol si puneti stafidele, fructele si zaharul amestecand bine. Peste smantana puneti un ou si vanilia. Bateti usor dupa care turnati peste amestecul de faina. Formati intr-un aluat, presarati faina pe o suprafata si framantati acesta usor 1-2 minute. Impaturiti aluatul de 3 ori formand un dreptunghiular. Taiati acesta in jumatate pe diagonala apoi in 3 parti egale pe latime. Injumatatiti acestea pe diagonala astfel obtinand 12 triunghiuri. Preincalziti cuptorul la 170 c (gaz 3). Transferati-le intr-o tava cu foaie de copt lasati 5 cm intre ele (cel mai probabil v-a trebui sa coaceti doua ture). Bateti oul ramas apoi ungeti acestea deasupra. Coaceti 15-18 minute sau pana cand au o crusta aurie. Transferati-le pe un gratar de racire. *Puneti fructele inghetate intr-un blender si pulsati pana cand acestea sunt aproximativ de marimea boabelor de orez. Serviti-le simplu, cu unt, frisca si/sau dulceata preferata.