Hehehe, au tercut si sarbatorile! Si cu bune si cu rele, Un An No fericit doresc tuturor, spor la gatit si sper sa iau si eu macar un polonic: lol: ! Scuzati-mi lipsa de la apel, am mai amenintat eu intr-un concurs ca da si cand am facut poza, am uitat ... polonicul! : shock: Si cum tot au trecut sarbatorile, in care ne-am imbuibat, chiar daca pe meleaguri hispanice, de tremurici, sarmale si salate cu maioneza - facute de mine - plus afumaturile de la Sugag primire, am ajuns sa nu mai vrem sa vedem carne!!! Dupa Revelion am tras un bors de fasole, ca de post, yam yam. Si dand o tura sambata asta prin supermarket am avut de gand sa iau rodaballo, un peste similar calcanului de la noi. Teapa, nu aveau, dar tocmai atunci aranjau macroul in galantar. Asta e, mi-am zis si am insfacat 4 bucati si spre casuta. Cum sa-l fac, cum sa-l fac, sa nu fie prea gras, caci se stie, e peste albastru cu multa grasime- benefica, de fel caci ne asigura omega3 necesara +- dar combinata cu uleiul poate fi gretoasa. Fiind din aceeasi familie cu tonul si pestele spada, dar mai mititel, are foarte multa carne, nu oase etc. Asa ca, fara sa mai stau mult pe ganduri, am deschis frigiderul si am injghebat aceasta reteta. Pot spune cu mana pe inima ca pot cere drepturi de autor, caci inainte sa scriu am facut goagale, probleme, ma? si nu am gasit una care sa semene! Buuun! Asadar, avem nevoie pentru 4 persoane: 4 bucati macrou, suficienti de mari cat sa fie unul per persoana o rosie, o ceapa, o rosie, 4-5 catei de usturoi, patrunjel proaspat, gazpacho dim comert sau un suc/sos de rosii mai acrut, puitn ulei, sare, piper, foi de dafin, 2 cartofi. Cum in momentul achizitionarii pestelui nu stiam cum il voi pregati, l-am luat intreg. Depinde de pescarie il cereti curatat si filetat, fara sira sau il luati intreg si daca va incumetati il puteti fileta acasa. Eu asa am facut. Cei doi cartofi - sau chiar 3 - ii curatati si ii taiatti in rondele de 1,5 cm grosime si ii puneti la fiert in putina apa cu sare, dar sa ii fierbeti numai pe jumatate, caci altfel in cuptor se vor face praf, iar daca sunt cruzi nu se coc. Scurgeti de apa si lasati separat. Usturoiul il puteti pisa in pisator sau toca marunt cu cutitul, il zdrobiti cu lama si tocat marunt impreuna cu patrunjelul. Taiati rosiile in felii sau cuburi cat pestele de lat. Eu am taiat fiecare jumatate de peste pe lung, deci dintr-un peste mi-au iesit 4 fasii. Amestecul de usturoi si patrunjel il luati si il presarati peste carnea din interior a pestelui, puneti la capatul mai lat, dinspre capatana rosia si rulati, iar apoi infigeti o scobitoare sau betisor pt frigarui, daca aveti din cele de fier ca ale mele si mai bine. Pe o frigaruie intra cele 4 sferturi, adica o portie. Cand ati terminat pasul acesta luati o tava potrivita de cuptor si doar o ungeti cu o picatura de ulei! Puneti feliile de cartof fiert pe fundul tavii si deasupra frigaruile cu peste. Ceapa o tocati marunt si o sotati intr-o lingura de ulei, chiar daca vi se pare prea putin ulei nu treceti peste! Cand a devenit cristalina adaugati supa de rosii gazpacho sau in lipsa un sos/suc de rosii. Daca acesta este dulce puneti o lingurita de otet-gazpacho are otet si din cauza asta e mai acrut. Am uitat sa va zic ca peste ceapa am pus sarea, scuze! Eu am pus si o lingurita de concentrat de rosii, pentru ca mi s-a parut prea portocoliu, dar puteti pune si putina boia de ardei dulce. Presariti piper, o frunza de dafin rupta si lasati cam 5 min la foc. Luati acest amestec si puneti la inceput cate o lingura peste fiecare rulou si asa pana terminati sosul din tigaie. Bagati la cuptorul preincalzit timp de 15 minute, cam la 180 , doar cu focul de jos, iar dupa mai lasati 4-5 minute si cu gratinul. Serviti cu rondele de cartofi drept baza. Optional se poate servi si cu piure de cartofi. Fiind in sos tomat il puteti acompania si de un vin rosu demisec. Sa aveti pofta!Hehehe, au tercut si sarbatorile! Si cu bune si cu rele, Un An No fericit doresc tuturor, spor la gatit si sper sa iau si eu macar un polonic: lol: ! Scuzati-mi lipsa de la apel, am mai amenintat eu intr-un concurs ca da si cand am facut poza, am uitat ... polonicul! : shock: Si cum tot au trecut sarbatorile, in care ne-am imbuibat, chiar daca pe meleaguri hispanice, de tremurici, sarmale si salate cu maioneza - facute de mine - plus afumaturile de la Sugag primire, am ajuns sa nu mai vrem sa vedem carne!!! Dupa Revelion am tras un bors de fasole, ca de post, yam yam. Si dand o tura sambata asta prin supermarket am avut de gand sa iau rodaballo, un peste similar calcanului de la noi. Teapa, nu aveau, dar tocmai atunci aranjau macroul in galantar. Asta e, mi-am zis si am insfacat 4 bucati si spre casuta. Cum sa-l fac, cum sa-l fac, sa nu fie prea gras, caci se stie, e peste albastru cu multa grasime- benefica, de fel caci ne asigura omega3 necesara +- dar combinata cu uleiul poate fi gretoasa. Fiind din aceeasi familie cu tonul si pestele spada, dar mai mititel, are foarte multa carne, nu oase etc. Asa ca, fara sa mai stau mult pe ganduri, am deschis frigiderul si am injghebat aceasta reteta. Pot spune cu mana pe inima ca pot cere drepturi de autor, caci inainte sa scriu am facut goagale, probleme, ma? si nu am gasit una care sa semene! Buuun! Asadar, avem nevoie pentru 4 persoane: 4 bucati macrou, suficienti de mari cat sa fie unul per persoana o rosie, o ceapa, o rosie, 4-5 catei de usturoi, patrunjel proaspat, gazpacho dim comert sau un suc/sos de rosii mai acrut, puitn ulei, sare, piper, foi de dafin, 2 cartofi. Cum in momentul achizitionarii pestelui nu stiam cum il voi pregati, l-am luat intreg. Depinde de pescarie il cereti curatat si filetat, fara sira sau il luati intreg si daca va incumetati il puteti fileta acasa. Eu asa am facut. Cei doi cartofi - sau chiar 3 - ii curatati si ii taiatti in rondele de 1,5 cm grosime si ii puneti la fiert in putina apa cu sare, dar sa ii fierbeti numai pe jumatate, caci altfel in cuptor se vor face praf, iar daca sunt cruzi nu se coc. Scurgeti de apa si lasati separat. Usturoiul il puteti pisa in pisator sau toca marunt cu cutitul, il zdrobiti cu lama si tocat marunt impreuna cu patrunjelul. Taiati rosiile in felii sau cuburi cat pestele de lat. Eu am taiat fiecare jumatate de peste pe lung, deci dintr-un peste mi-au iesit 4 fasii. Amestecul de usturoi si patrunjel il luati si il presarati peste carnea din interior a pestelui, puneti la capatul mai lat, dinspre capatana rosia si rulati, iar apoi infigeti o scobitoare sau betisor pt frigarui, daca aveti din cele de fier ca ale mele si mai bine. Pe o frigaruie intra cele 4 sferturi, adica o portie. Cand ati terminat pasul acesta luati o tava potrivita de cuptor si doar o ungeti cu o picatura de ulei! Puneti feliile de cartof fiert pe fundul tavii si deasupra frigaruile cu peste. Ceapa o tocati marunt si o sotati intr-o lingura de ulei, chiar daca vi se pare prea putin ulei nu treceti peste! Cand a devenit cristalina adaugati supa de rosii gazpacho sau in lipsa un sos/suc de rosii. Daca acesta este dulce puneti o lingurita de otet-gazpacho are otet si din cauza asta e mai acrut. Am uitat sa va zic ca peste ceapa am pus sarea, scuze! Eu am pus si o lingurita de concentrat de rosii, pentru ca mi s-a parut prea portocoliu, dar puteti pune si putina boia de ardei dulce. Presariti piper, o frunza de dafin rupta si lasati cam 5 min la foc. Luati acest amestec si puneti la inceput cate o lingura peste fiecare rulou si asa pana terminati sosul din tigaie. Bagati la cuptorul preincalzit timp de 15 minute, cam la 180 , doar cu focul de jos, iar dupa mai lasati 4-5 minute si cu gratinul. Serviti cu rondele de cartofi drept baza. Optional se poate servi si cu piure de cartofi. Fiind in sos tomat il puteti acompania si de un vin rosu demisec. Sa aveti pofta! Cu ajutor si pestele deja filetat e gata in 30 minute!!