Pune la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Fierbe-i cat timp cureti pestii cei mari. Transeaza capetele si cozile, pastreaza restul pentru alte preparate. Daca din anumite motive iti lipsesc pestisorii marunti de apa dulce, ii poti inlocui cu o cantitate mai mica de pestisori oceanici (sprot, sardine etc.) Scoate si arunca pestii marunti si in zeama ramasa pune pe rand ceapa maruntita, las-o sa fiarba pana isi pierde din tarie si adauga zarzavaturile cuburele. Daca este iarna si legumele nu mai au taria verii, poti adauga cateva linguri de zarzavat de la borcan in care rosiile si ardeii pastreaza adevarata aroma si putere. Cand au fiert pe treisferturi, adauga cartofii si capetele de peste. Cateva picaturi de ulei, daca nu ai somotei, ulei cat iti convine. Dupa ce da in clocot din nou, adauga si cozile. Fierbe 10 minute si stinge focul, acreste cu otet si pune capac. Cand s-a mai racorit zeama pune deasupra leustean tocat.

Pune la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Fierbe-i cat timp cureti pestii cei mari. Transeaza capetele si cozile, pastreaza restul pentru alte preparate. Daca din anumite motive iti lipsesc pestisorii marunti de apa dulce, ii poti inlocui cu o cantitate mai mica de pestisori oceanici (sprot, sardine etc.) Scoate si arunca pestii marunti si in zeama ramasa pune pe rand ceapa maruntita, las-o sa fiarba pana isi pierde din tarie si adauga zarzavaturile cuburele. Daca este iarna si legumele nu mai au taria verii, poti adauga cateva linguri de zarzavat de la borcan in care rosiile si ardeii pastreaza adevarata aroma si putere. Cand au fiert pe treisferturi, adauga cartofii si capetele de peste. Cateva picaturi de ulei, daca nu ai somotei, ulei cat iti convine. Dupa ce da in clocot din nou, adauga si cozile. Fierbe 10 minute si stinge focul, acreste cu otet si pune capac. Cand s-a mai racorit zeama pune deasupra leustean tocat.