Spalati aripioarele de pui si zvantati-le prin stergere cu servetele absorbante. Puneti-le intr-o punga zip-lock, dar puteti folosi la fel de bine un bol sau o caserola cu capac. Pentru marinada Mixati impreuna morcovul si ceapa deshidratata pana sunt bine maruntite. Adaugati granulele de usturoi, sosul worchester, de soia, cel iute, ketchup-ul, mierea, zeama de lime / lamaie (optional), vinul si bateti cu un tel sa se omogenizeze bine toate ingredientele. Potriviti gustul de sare si piper. Turnati peste aripioare, scuturati punga inchisa sau invartiti aripioarele, astfel incat sa fie cuprinse de jur- imprejur de marinada. Dati la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine, de seara pana dimineata, scuturand sau amestecand din cand in cand. Rasturnati cu marinada cu tot, intr-un vas termorezistent destul de mare, incat aripioarele sa fie aranjate, pe cat posibil, intr-un singur strat. Stropiti cu uleiul de masline. Dati la cuptorul incins pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit sau pana ce sunt facute, frumos rumenite, usor lipicioase si glazurate, iar sosul aproape scazut. In acest interval de timp, ungeti-le de cateva ori cu sosul din vas si daca doriti, intoarceti-le. Serviti cat sunt calde, simple sau alaturi de o salata ori cartofi prajiti.

Spalati aripioarele de pui si zvantati-le prin stergere cu servetele absorbante. Puneti-le intr-o punga zip-lock, dar puteti folosi la fel de bine un bol sau o caserola cu capac. Pentru marinada Mixati impreuna morcovul si ceapa deshidratata pana sunt bine maruntite. Adaugati granulele de usturoi, sosul worchester, de soia, cel iute, ketchup-ul, mierea, zeama de lime / lamaie (optional), vinul si bateti cu un tel sa se omogenizeze bine toate ingredientele. Potriviti gustul de sare si piper. Turnati peste aripioare, scuturati punga inchisa sau invartiti aripioarele, astfel incat sa fie cuprinse de jur- imprejur de marinada. Dati la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine, de seara pana dimineata, scuturand sau amestecand din cand in cand. Rasturnati cu marinada cu tot, intr-un vas termorezistent destul de mare, incat aripioarele sa fie aranjate, pe cat posibil, intr-un singur strat. Stropiti cu uleiul de masline. Dati la cuptorul incins pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit sau pana ce sunt facute, frumos rumenite, usor lipicioase si glazurate, iar sosul aproape scazut. In acest interval de timp, ungeti-le de cateva ori cu sosul din vas si daca doriti, intoarceti-le. Serviti cat sunt calde, simple sau alaturi de o salata ori cartofi prajiti.