Pentru marinat intr-o cratita puneti zaharul, sarea, melasa, enibahar, boabele de piper si 500 ml apa. Incalziti acestea pana zaharul si sarea sunt topite apoi lasati deoparte. Intr-un bol cu un dimametru mare puneti 1 l de apa si restul de ingrediente. Dupa ce apa din cratita s-a racit turnati in bol, amestecati apoi puneti carnea. Acoperiti si lasati in frigider 4 ore. Scoateti bolul si mai lasati inca o ora la temperatura camerei. Intre timp luati doua boluri mici termorezistente, ungeti pe dinafara cu ulei de masline apoi inveliti cu cate o lipie, puteti sa indoiti putin acestea in cateva locuri daca sunt mai mari. Acoperiti cu o folie de aluminiu incat sa nu sa desprinda lipiile. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Puneti-le bolurile in cuptor (cu fundul in sus) 10 minute dupa care luati folia de aluminiu si mai lasati-le inca 5-7 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Scoateti pieptul de curcan, uscati-l cu un prosop de bucatarie si asezonati bine cu piper. Topiti untul dupa care puneti-l intr-un blender impreuna cu celelalte ingrediente pentru glazura si pulsati intr-o pasta fina. Ungeti carnea pe ambele parti. Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu. Coaceti la 200 c (gaz 6) aproximativ 15 minute sau pana cand are temperatura interna de 74 c. Inainte sa taiati lasati sa stea deoparte 5-6 minute. Desprindeti cu grija fiecare lipie de bol. Intr-un bol emulsificati bine ingredientele pentru dressing. Rupeti salata iceberg in bucati mici peste dressing, puneti feniculul si salata mielului. Amestecati bine acestea. Portionati in bolurile de lipie, presarati migdale, rodie, si smochine. Feliati carnea si aranjati peste salata.

Pentru marinat intr-o cratita puneti zaharul, sarea, melasa, enibahar, boabele de piper si 500 ml apa. Incalziti acestea pana zaharul si sarea sunt topite apoi lasati deoparte. Intr-un bol cu un dimametru mare puneti 1 l de apa si restul de ingrediente. Dupa ce apa din cratita s-a racit turnati in bol, amestecati apoi puneti carnea. Acoperiti si lasati in frigider 4 ore. Scoateti bolul si mai lasati inca o ora la temperatura camerei. Intre timp luati doua boluri mici termorezistente, ungeti pe dinafara cu ulei de masline apoi inveliti cu cate o lipie, puteti sa indoiti putin acestea in cateva locuri daca sunt mai mari. Acoperiti cu o folie de aluminiu incat sa nu sa desprinda lipiile. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Puneti-le bolurile in cuptor (cu fundul in sus) 10 minute dupa care luati folia de aluminiu si mai lasati-le inca 5-7 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Scoateti pieptul de curcan, uscati-l cu un prosop de bucatarie si asezonati bine cu piper. Topiti untul dupa care puneti-l intr-un blender impreuna cu celelalte ingrediente pentru glazura si pulsati intr-o pasta fina. Ungeti carnea pe ambele parti. Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu. Coaceti la 200 c (gaz 6) aproximativ 15 minute sau pana cand are temperatura interna de 74 c. Inainte sa taiati lasati sa stea deoparte 5-6 minute. Desprindeti cu grija fiecare lipie de bol. Intr-un bol emulsificati bine ingredientele pentru dressing. Rupeti salata iceberg in bucati mici peste dressing, puneti feniculul si salata mielului. Amestecati bine acestea. Portionati in bolurile de lipie, presarati migdale, rodie, si smochine. Feliati carnea si aranjati peste salata. *Daca pieptul de curcan nu are o grosime egala desfaceti acesta in partea cea mai groasa pentru ca acesta sa se gateasca uniform. ** Optional inainte de a scoate pieptul de curcan puteti tine sub grill 2-3 minute.