Detalii Pulpe de pui umplute
Ingrediente:
Avem nevoie pt 3 portii de : 3 pulpe de pui intregi,
3 felii de jambon crud afumat taiate marunt de tot,
3 linguri de ciuperci champinion taiate marunt,
2 linguri de cascaval,
cateva fire de ciboulette taiate marunt sau un fir de ceapa verde taiat marunt,
sare,
piper,
boia,
ulei de masline,
o lingurita delikat de legume sau amestec de legume deshidratate,
o lingura de salvie maruntita
O mancare nu foarte complicat de realizat si care poate constitui un pranz delicios sau o cina mai consistenta.
Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si verdeata, condimentate bine in prealabil. Se ruleaza inapoi pielea si pentru a nu se umfla la copt se face pe fiecare bucata trei crestaturi. Se aseaza pulpele de pui garnisite asa intr-un vas termorezistent si se toana peste ele o compozitie facuta din 50 ml ulei, 50 ml apa, sare, piper, delikat sau amestec de legume deshidratate, boia . Se preasara peste o lingura de frunze salvie maruntite ( eu am avut de la congelator, se poate folosi si uscata ) si se da la cuptor fara a se acoperi cu ceva pentru 30-40 minute. Le lasam primele 15 minute la temperatura maxima apoi scadem la 220 de grade si lasam pe maxim ultimele 5 minute sa se rumeneasca frumos. Sunt gata atunci cand scade apa si se rumenesc.
Se servesc calde cu ce garnitura preferati, eu de data aceasta am facut piure de cartofi. Sunt execelente la gust si umplutura nu numai ca le da o aroma deosebita dar si fragezeste carnea foarte bine, merita incercata reteta . Va doresc pofta buna !