Preparare: Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut si adaugam mierea cand sunt dizolvate se pun 40 g faina se amesteca si se lasa la crescut 30 min. Separat mixam bananele cu zaharul si sucul de lamaie pana iese o crema fina. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Cand maiaua a crescut se pune alternand faina, crema de banane, oul, zaharul vanilat mestecand pana s-au incorporat toate ingredientele la urma se pune untul topit si sarea se framanta bine sa rezulte un aluat elastic. Se lasa la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt, pe masa pudrata cu faina se pune aluatul se intinde cu mainile si se ruleaza ca la cozonac, se pune in tava se lasa din nou la crescut pana ajunge la gura tavi dupa care se de la cuptor la 180grade pt 45 min. Se poate servi asa cum e sau cu gem, nutella.

Preparare: Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut si adaugam mierea cand sunt dizolvate se pun 40 g faina se amesteca si se lasa la crescut 30 min. Separat mixam bananele cu zaharul si sucul de lamaie pana iese o crema fina. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Cand maiaua a crescut se pune alternand faina, crema de banane, oul, zaharul vanilat mestecand pana s-au incorporat toate ingredientele la urma se pune untul topit si sarea se framanta bine sa rezulte un aluat elastic. Se lasa la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt, pe masa pudrata cu faina se pune aluatul se intinde cu mainile si se ruleaza ca la cozonac, se pune in tava se lasa din nou la crescut pana ajunge la gura tavi dupa care se de la cuptor la 180grade pt 45 min. Se poate servi asa cum e sau cu gem, nutella.