Pentru aluatul acesta din care scoatem zaharul conform indicatiilor Luciei avem nevoie de 8 cepe potrivite ca marime, ulei, sare si piper. Daca vreti sa le faceti de post faceti dv un aluat de paine normal, asa se faceau in Sugag, cu aluat de paine. Se taie cepele solzisori/juliene, de-a lingul nervurilor cepei. Nu cred ca ar fi bai daca le-ati toca marunt, dar asa au fost indicatiile primite si va zic ca se simte ceapa. Cum nu am o tigaie mare, mare, am sotat cepele intr-o lingura de ulei, tot cate 2, presarand putina sare si piper negru macinat. Eu am lasat ceapa sa fie doar un pic stravezie, nu trebuie sa o ardeti, doar cat sa fie blanda si dulceaga. Pt aluatul Luciei eu am lasat ceapa sa se raceasca, personal la aluaturi de orice fel pun umplutura rece. Am vrut sa le dau forma de cornuri la o foaie:) dar m-am razgandit, dupa ce le-am rulat cu colturile am facut un fel de fundita ce venea deasupra- nu stiu daca intelegeti din poze. Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese aluat, dar cumnu mai aveam umplutura, l-am facut tip painici, sa le manc cu gem si branza de capra dimineata. Un super mic dejun! Acum, vreau sa va zic ca am gresit undeva de mi-a ramas aluat: cum tocmai ce mi-am achizitionat un sucitor nou de silicon, ce merge singur ca un tavalug, nu trebuie sa apesi decat un pic si sa ti mainile pe manare fixe, se misca singur. e foarte bun, nu lipeste ... dar din exces de zel -tipic io =)) - am apasat, caci indicatiile au fost o foaie subtire. Nu, va zic cu mana pe inima, la aluatul Luciei intra exact toata ceapa de mai sus, dar fara sa intindeti prea subtire ceapa. Gustul placintelor a fost mirific! aluatul fraged si cu gust de unt si smantana si ceapa dulceaga, usor piperata dupa gustul meu, hmmmm..

Pentru aluatul acesta din care scoatem zaharul conform indicatiilor Luciei avem nevoie de 8 cepe potrivite ca marime, ulei, sare si piper. Daca vreti sa le faceti de post faceti dv un aluat de paine normal, asa se faceau in Sugag, cu aluat de paine. Se taie cepele solzisori/juliene, de-a lingul nervurilor cepei. Nu cred ca ar fi bai daca le-ati toca marunt, dar asa au fost indicatiile primite si va zic ca se simte ceapa. Cum nu am o tigaie mare, mare, am sotat cepele intr-o lingura de ulei, tot cate 2, presarand putina sare si piper negru macinat. Eu am lasat ceapa sa fie doar un pic stravezie, nu trebuie sa o ardeti, doar cat sa fie blanda si dulceaga. Pt aluatul Luciei eu am lasat ceapa sa se raceasca, personal la aluaturi de orice fel pun umplutura rece. Am vrut sa le dau forma de cornuri la o foaie:) dar m-am razgandit, dupa ce le-am rulat cu colturile am facut un fel de fundita ce venea deasupra- nu stiu daca intelegeti din poze. Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese aluat, dar cumnu mai aveam umplutura, l-am facut tip painici, sa le manc cu gem si branza de capra dimineata. Un super mic dejun! Acum, vreau sa va zic ca am gresit undeva de mi-a ramas aluat: cum tocmai ce mi-am achizitionat un sucitor nou de silicon, ce merge singur ca un tavalug, nu trebuie sa apesi decat un pic si sa ti mainile pe manare fixe, se misca singur. e foarte bun, nu lipeste ... dar din exces de zel -tipic io =)) - am apasat, caci indicatiile au fost o foaie subtire. Nu, va zic cu mana pe inima, la aluatul Luciei intra exact toata ceapa de mai sus, dar fara sa intindeti prea subtire ceapa. Gustul placintelor a fost mirific! aluatul fraged si cu gust de unt si smantana si ceapa dulceaga, usor piperata dupa gustul meu, hmmmm.. Sunt excelente la mic dejun sau gustarea de dupa amiaza!