Copilul meu si-a dorit extrem de mult sa aibe un iepure de casa, ca sa se inveseleasca mai tot timpul in compania iepurelui, de aceea am cumparat unu foarte frumos de rasa Havana la un pret de 150 lei, mult mai ieftin decat pretul lui normal.

Pot sa spun ca i-am facut un cadou foarte frumos copilului meu, deoarece doar pe el il avem si in compania iepurului n-o sa se mai simta singur cand face temele, cand se uita la televizor si toate cele.

Acest iepuras, ii spun iepuras, pentru ca nu are nici macar 1 luna, are o blana frumoasa maronie, de care cand treci cu mana in sens opus a firelor de par, acestea se intorc in pozitia initiala. Ceea ce-l face foarte atractiv pe acest iepuras este ca blana nu are acea stralucire traditionala, ci mai degraba prezinta un luciu adanc.

Iepurasul este foarte jucaus si deja s-a invatat cu copilul meu, in sensul ca nu mai fuge de el, pentru ca si-a dat seama ca nu-i face rau, deci acea frica a disparut, mai ales cand acest iepuras primeste mancare.

Iepurasul nostru, mai mult al copilului, deoarece pentru el l-am cumparat, cea mai mare frica a acestuia este cand noi pornim televizorul, chit ca el are un loc al lui, insa zgomotul si lumina puternica il cam deranjeaza.

Locul lui, un fel de cusca, este plina de fecatii, iar cand ii dam putin drumul prin casa, nu se pune problema sa faca ceva neplacut, pentru ca s-a invatat cu locul lui, exact ca o pisica.

Hrana pe care i-o dam este ca la orice iepure, fiind ierbivor, are parte de diferite legume si verdeturi, iar in acelasi timp se impaca foarte bine cu acestea, mancand cu pofta, mai ales cand uitam sa-i dam de mancare putin mai tarziu.

Acest iepuras poate fi predispus la anumite boli precum:
- probleme ale urechilor
- conjunctivita, infectia bacteriana a ploapelor cauzata de fum si praf
- coccidiosis, problema intestinala, un parazit aparut din cauza conditiilor igienice precare
- balonarea si obstructionarea canalelor respiratorii din cauza bilelor de par
Cu toate aceste boli enumerate, noi avem mare grija de iepurasul nostru pentru a nu capata una, fiind intr-un loc curat, deoarece ii curatam aproape zilnic si il analizam pentru a stii starea lui.

Cei ce vin pe la noi, in special prietenii de joaca a copilului meu, sunt surprinsi placut de acest iepuras de care face parte din familia noastra, cum vine vorba, insa i-am zis copilului meu sa nu il chinuie, mai ales in preajma prietenilor lui, de care acestui iepuras ii e frica.

In concluzie, eu sunt foarte bucuroasa pentru ca baiatul meu este de fiecare data cu zambetul pe buze, avand in compania lui pe acest dragut iepuras, de asemenea, foarte frumos, intelegandu-se excelent, mai ales cand il vad pe copilul meu ca nu se mai uita asa de mult la televizor si are mai mult timp pentru iepuras.

Voi ce parere aveti de acest iepuras?