Detalii Prajitura Schneider
- se cerne faina, sarea si praful de copt pe un blat de marmura si se pun la mijloc zaharul si cubuletele de unt rece; - se amesteca repede cu paleta de patiserie pana masa prinde forma de nisip si se adauga oul rece si el; - se framanta apoi cu degetele, tot f repede, fara a insista; se aduna tot aluatul presandu-l fara a-l mai framanta si se pune in folie alimentara la frigider pentru o ora (se vor mai vedea bucatele de unt neomogene, dar asa trebuie sa fie - short bread - aluat faramicios); - in acest timp se freaca galbenusurile celor 4 oua cu zaharul pana se fac spuma, se adauga coaja de lamaie, nuca macinata si albusurile batute tare cu cele 2 lingurite de zahar. Se amesteca intai o treime din albusuri cu crema galbenusurilor pentru a o face permeabila si abia apoi spuma toata, invartind cu o paleta elastica de jos in sus cu mare blandete; - se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masura tavii (captusite cu hartie de copt) Se unge cu un strat de gem dulce-acrisor peste care se intinde crema cu nuca; - se da la cuptorul fierbinte 10 minute la 200 de grade si alte 30 de minute la 150 de grade, pana cand deasupra devine aramie; - se scoate prajitura, se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!- se cerne faina, sarea si praful de copt pe un blat de marmura si se pun la mijloc zaharul si cubuletele de unt rece; - se amesteca repede cu paleta de patiserie pana masa prinde forma de nisip si se adauga oul rece si el; - se framanta apoi cu degetele, tot f repede, fara a insista; se aduna tot aluatul presandu-l fara a-l mai framanta si se pune in folie alimentara la frigider pentru o ora (se vor mai vedea bucatele de unt neomogene, dar asa trebuie sa fie - short bread - aluat faramicios); - in acest timp se freaca galbenusurile celor 4 oua cu zaharul pana se fac spuma, se adauga coaja de lamaie, nuca macinata si albusurile batute tare cu cele 2 lingurite de zahar. Se amesteca intai o treime din albusuri cu crema galbenusurilor pentru a o face permeabila si abia apoi spuma toata, invartind cu o paleta elastica de jos in sus cu mare blandete; - se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masura tavii (captusite cu hartie de copt) Se unge cu un strat de gem dulce-acrisor peste care se intinde crema cu nuca; - se da la cuptorul fierbinte 10 minute la 200 de grade si alte 30 de minute la 150 de grade, pana cand deasupra devine aramie; - se scoate prajitura, se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!
Etichete:
oua,
unt,
faina,
zahar,
lamaie,
nuca,
retete de craciun si revelion,
prajituri,
retete vegetariene,
retete pentru copii,
retete de paste