Detalii Ghiveci calugaresc
Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min. Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda, amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min. Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale. Luam apoi capacul, adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic. Este gata cand sosul a scazut suficient.
Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min. Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda, amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min. Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale. Luam apoi capacul, adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic. Este gata cand sosul a scazut suficient.
Etichete:
ceapa,
verdeata,
usturoi,
morcovi,
rosii,
cartofi,
fasole,
ardei,
ulei,
mazare,
fructe,
mere,
vinete,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene