Pastele - rapid si usor de pregatit, si chiar economice. Preparate pur si simplu cu unt sau branza sau cu sosuri mai elaborate, pastele sunt potrivite pentru orice ocazie. Modul de pregatire al pastelor proaspete este simplu si puteti obtine mai multe arome si texturi variabile ca aspect, modificind ingredientele de baza. Aluatul trebuie sa fie uscat si compact, daca este prea umed, este dificil de lucrat si in acest caz se recomanda sa adaugati mai multa faina pentru a ajunge la consistenta dorita. Prelucrarea ingredientelor este esentiala pentru a realiza un aluat omogen, elastic si, prin urmare, usor de lucrat. 1. Varsati faina intr-un castron mare sau puneti faina pe o planseta de lucru, in forma de fantana. Bateti ouale si apa cu sare. 2. Adaugati trei parti din amestec peste faina si amestecati cu un cutit cu 2 lame (doua fete). Daca este necesar pentru omogenizare adaugati si restul de amestec si uleiul. Framintati circa 20 de minute pina obtineti un aluat elastic. Dupa ce ati pregatit aluatul de paste, lasati-l sa se odihneasca 5 sau 10 minute, apoi verificati: Daca-l apasati usor cu degetele si aluatul revine rapid la forma initiala, inseamna ca aluatul este prea flexibil pentru a fi lucrat cu un facalet/sucitor, in acest caz trebuie sa-l inveliti in folie de plastic si sa-l lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi puteti sa-l rulati /prelucrati in ce forme doriti. Dupa ce constatam ca aluatul are flexibilitatea necesara, il mpartim in 4 bucati si il rulam cu sucitorul. Daca aveti un aparat pentru paste atunci puneti fisiile de aluat in aparat si taiati-l in forma de tagliatele sau spaghete. Aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu nepoata mea Alessia, care va va prezenta in pozele urmatoare cit de usor se prepara pastele prosapete. Daca nu aveti masina de facut paste, puteti realiza manual, ce forme doriti -asa cum a facut Alessia Pastele proaspete pot fi si congelate in pungi pt frigider sau in folie de aluminiu pentru maxim 3 luni iar apoi le fierbeti fara a le decongela. Daca le gatiti imediat bineinteles ca sunt delicioase. Puneti apa la fiert, adaugati putina sare si putin ulei iar cind apa a inceput sa fiarba adaugati pastele si le lasati la fiert 5 minute -daca va plac pastele al dente cum spun italienii sau le fierbeti 10 minute daca va plac asa cum le face mama acasa. Noi le-am pregatit cu un sos mascarpone in care am adaugat bucatele de somon fume. Au iesit atit de delicioase incit nu am mai rezistat sa asteptam ca sa le fotografiem si le-am mancat imediat. Va dorim si voua pofta buna!Pastele - rapid si usor de pregatit, si chiar economice. Preparate pur si simplu cu unt sau branza sau cu sosuri mai elaborate, pastele sunt potrivite pentru orice ocazie. Modul de pregatire al pastelor proaspete este simplu si puteti obtine mai multe arome si texturi variabile ca aspect, modificind ingredientele de baza. Aluatul trebuie sa fie uscat si compact, daca este prea umed, este dificil de lucrat si in acest caz se recomanda sa adaugati mai multa faina pentru a ajunge la consistenta dorita. Prelucrarea ingredientelor este esentiala pentru a realiza un aluat omogen, elastic si, prin urmare, usor de lucrat. 1. Varsati faina intr-un castron mare sau puneti faina pe o planseta de lucru, in forma de fantana. Bateti ouale si apa cu sare. 2. Adaugati trei parti din amestec peste faina si amestecati cu un cutit cu 2 lame (doua fete). Daca este necesar pentru omogenizare adaugati si restul de amestec si uleiul. Framintati circa 20 de minute pina obtineti un aluat elastic. Dupa ce ati pregatit aluatul de paste, lasati-l sa se odihneasca 5 sau 10 minute, apoi verificati: Daca-l apasati usor cu degetele si aluatul revine rapid la forma initiala, inseamna ca aluatul este prea flexibil pentru a fi lucrat cu un facalet/sucitor, in acest caz trebuie sa-l inveliti in folie de plastic si sa-l lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi puteti sa-l rulati /prelucrati in ce forme doriti. Dupa ce constatam ca aluatul are flexibilitatea necesara, il mpartim in 4 bucati si il rulam cu sucitorul. Daca aveti un aparat pentru paste atunci puneti fisiile de aluat in aparat si taiati-l in forma de tagliatele sau spaghete. Aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu nepoata mea Alessia, care va va prezenta in pozele urmatoare cit de usor se prepara pastele prosapete. Daca nu aveti masina de facut paste, puteti realiza manual, ce forme doriti -asa cum a facut Alessia Pastele proaspete pot fi si congelate in pungi pt frigider sau in folie de aluminiu pentru maxim 3 luni iar apoi le fierbeti fara a le decongela. Daca le gatiti imediat bineinteles ca sunt delicioase. Puneti apa la fiert, adaugati putina sare si putin ulei iar cind apa a inceput sa fiarba adaugati pastele si le lasati la fiert 5 minute -daca va plac pastele al dente cum spun italienii sau le fierbeti 10 minute daca va plac asa cum le face mama acasa. Noi le-am pregatit cu un sos mascarpone in care am adaugat bucatele de somon fume. Au iesit atit de delicioase incit nu am mai rezistat sa asteptam ca sa le fotografiem si le-am mancat imediat. Va dorim si voua pofta buna! Eu le-am pregatit cu mascarpone si somon fume.