Imi plac mult dovleceii si pana acum i-am pregatit in fel si chip...

Sub forma de pasta inca nu incercasem! Am gasit la Jamie Oliver reteta de pasta de dovlecei asa ca am pus-o imediat in aplicare!Sfatul lui Jamie:Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi.

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare 5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.

Sfatul lui Jamie:Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste.

Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica! :)