Pune la topit ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul clarifiat. Amesteca pana compozitia devine omogena si adauga pesmetul, nuca, sarea, piperul si cimbrul. Amesteca. Cand compozitia este racorita dar nu complet rece, asterne o folie de plastic si toarna pe ea ciocolata. Pune o alta folie si cu ajutorul unei merdenele intinde compozitia pe masura aproximativa a muschiului de vita. Pune la frigider pana te apuci de restul. Cureti un cartof dulce, il tai cuburi si-l fierbi max. 10 minute impreuna cu 4 cojite de portocala si sare. In acest timp ungi muschiul de vita cu unt si-l frigi pe toate partile doar cat sa-l sigilezi. Scoti folia de ciocolata de la frigider si imbraci cu ajutorul ei muschiul. Il bagi la cuptorul fierbinte si-l lasi acolo doar 10 minute pentru in sange, 13 minute pentru mediu si 17 minute pentru bine facut (depinde totusi de cuptor! Muschiul medium trebuie sa aiba max. 50-54 grade celsius la mijloc). In tigaia ramasa cu suc de carne si unt de la muschi, caleste rapid segmentele de portocala, stinge cu smantana dulce si zeama ramasa in urma scoaterii segmentelor de portocala. Ingroasa cu o lingurita de amidon dizolvat inainte in apa rece (sau chiar zeama de portocala), scuturand tigaia pentru a nu amesteca si strica supremele de portocala. Scurge cartofii, taie 3 felioare de ghimbir, adauga untul si smanatana dulce, pune in robot si lucreaza-i pana obtii o crema foarte fina. Scoate muschiul de la cuptor, cresteaza-i crusta cat e calda (dar nu si carnea), lasa-l la odihnit cateva minute si in acest timp aranjeaza farfuria in care vei servi meniul inimos. Pune o lingura de piure de cartof dulce, una de sos cu portocala si apoi, taie definitiv muschiul de vita si potriveste-l la mijloc. In tigaia fosta in cuptor a ramas ceva ciocolata scursa si zeama muschiului. Incalzeste un pic, adauga unt, amesteca, omogenizeaza si decoreaza cu aceasta pasta super-gustoasa farfuria.

Pune la topit ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul clarifiat. Amesteca pana compozitia devine omogena si adauga pesmetul, nuca, sarea, piperul si cimbrul. Amesteca. Cand compozitia este racorita dar nu complet rece, asterne o folie de plastic si toarna pe ea ciocolata. Pune o alta folie si cu ajutorul unei merdenele intinde compozitia pe masura aproximativa a muschiului de vita. Pune la frigider pana te apuci de restul. Cureti un cartof dulce, il tai cuburi si-l fierbi max. 10 minute impreuna cu 4 cojite de portocala si sare. In acest timp ungi muschiul de vita cu unt si-l frigi pe toate partile doar cat sa-l sigilezi. Scoti folia de ciocolata de la frigider si imbraci cu ajutorul ei muschiul. Il bagi la cuptorul fierbinte si-l lasi acolo doar 10 minute pentru in sange, 13 minute pentru mediu si 17 minute pentru bine facut (depinde totusi de cuptor! Muschiul medium trebuie sa aiba max. 50-54 grade celsius la mijloc). In tigaia ramasa cu suc de carne si unt de la muschi, caleste rapid segmentele de portocala, stinge cu smantana dulce si zeama ramasa in urma scoaterii segmentelor de portocala. Ingroasa cu o lingurita de amidon dizolvat inainte in apa rece (sau chiar zeama de portocala), scuturand tigaia pentru a nu amesteca si strica supremele de portocala. Scurge cartofii, taie 3 felioare de ghimbir, adauga untul si smanatana dulce, pune in robot si lucreaza-i pana obtii o crema foarte fina. Scoate muschiul de la cuptor, cresteaza-i crusta cat e calda (dar nu si carnea), lasa-l la odihnit cateva minute si in acest timp aranjeaza farfuria in care vei servi meniul inimos. Pune o lingura de piure de cartof dulce, una de sos cu portocala si apoi, taie definitiv muschiul de vita si potriveste-l la mijloc. In tigaia fosta in cuptor a ramas ceva ciocolata scursa si zeama muschiului. Incalzeste un pic, adauga unt, amesteca, omogenizeaza si decoreaza cu aceasta pasta super-gustoasa farfuria.