Detalii Crochete de Pui/croquetas de Pollo
Este o reteta simpla, ce are la baza faimosul sos bechamel. Si cred ca isi va gasi fani printre voi, daca nu o cunosteati deja. In Spania se zice ca a inceput sa fie facuta cu resturile de la pucherro, un fel de supa cu foarte multe legume si diferite feluri de carne, sau herbido, un alt fel de supa/rasol ce se face doar cu carne de gaina si legume. Exista diferite variante de croquetas: cu jambon, bacon, carne de pui, cascaval, anumite legume- cele de mazare sau anghinare sunt preferatele mele: d. Dar, hai sa trecem la treaba! Initial, am facut un alt lot ce a ajuns in congelator:d. Carne folosita a fost de pe carcasele de pui din ultima sarja de supa, am avut cam 8 carcase cu suficienta carnita pt crochete. Si cum eram fara poze: (si mai aveam nevoie de cateva crochete, am mai facut o sarja: d Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin, optional. Se scoate cand este fiert si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in bucatele, mai grosier, nu foarte marunt. Ceapa se spala si se toaca marunt. Puneti untul la topit intr-o cratita cu un diametru mai mare- puteti folosi si o tigaie Wok. Cand s-a incalzit puneti ceapa si lasati-o sa se faca transparenta, puneti si un praf de sare. Cand s-a facut, adaugati si pieptul de pui tocat bucatele potrivite si mestecati un pic, sa se amestece totul bine. Adaugati faina toata odata si mestecati cu grija pana cand se formeaza ca o pasta, dar fara cocoloase si fara ca faina sa isi schimbe culoarea. Adaugati apoi si laptele in fir subtire si continuu, mestecand mereu circular, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Cand ati terminat de pus laptele adaugati si piperul si nucsoara, dupa gust. Continuati sa mestecati mereu, timp de aprox 12 minute, pana cand se formeaza un sos bechamel mai gros, este gata in momentul in care incepe de se stranga de pe margini sau cand faceti cu spatula o dunga pe mijloc intarzie sa se prinda la loc. Luati de pe foc si puneti intr-o tava de plastic patrata, care sa va permita sa faceti un strat de circa 1, 5 cm grosime. Lasati sa se racoreasca si puneti la frigider pt aprox 3 ore. Bateti un ou doua cu un praf de sare- eu am batut un ou cu doua linguri de lapte - si pregatiti un alt vas cu pesmet. Taiati batonase de aprox 4-5 cm lungine si 1, 5-2 cm latime si le treceti prin ou si apoi prin pesmet. Dati forma de cilindri presand usor cu mana, mai mult sau mai putin ca atunci cand formati micii, avand grija sa nu presati foarte tare, altfel veti strica forma. Prajiti apoi in baie de ulei incins aprox 3 minute, intorcand la fiecare 30 de secunde pentru a capata o usoare culoare aramie. Se servesc ca aperitiv sau ca fel principal la cina, alaturi de salata. Daca faceti in cantitati mai mari, putetu pune compozitia, odata ce a ajuns la temperatura camerei, intr-un pos sau o punga cu capatul taiat. Oul batut il punetiintr-o tavita de plastic dreptunghiulara si incepeti sa turnati carnaciori in tavita, pe toata lungimea ei si pana cand terminati compozitia. Taiati apoi cu cutitul la lungimea dorita si ii treceti in pesmet, fara sa ii mai modelati cu mana, miscand cu miscari circulare tavita cu pesmet, ca sa ii cuprinda peste tot. In acest fel puteti sa le imbracati de doua in pesmet si ou. Se pun la congelat pe o tava si se pun in pungi dupa ce s-au congelat. Se prajesc la fel, fara a fi nevoie de o decongelare, daca doriti le puteti lasa pret de 15 minute la temperatura camerei. Daca aveti o friteuza aceasta operatie nu este necesara.
Este o reteta simpla, ce are la baza faimosul sos bechamel. Si cred ca isi va gasi fani printre voi, daca nu o cunosteati deja. In Spania se zice ca a inceput sa fie facuta cu resturile de la pucherro, un fel de supa cu foarte multe legume si diferite feluri de carne, sau herbido, un alt fel de supa/rasol ce se face doar cu carne de gaina si legume. Exista diferite variante de croquetas: cu jambon, bacon, carne de pui, cascaval, anumite legume- cele de mazare sau anghinare sunt preferatele mele: d. Dar, hai sa trecem la treaba! Initial, am facut un alt lot ce a ajuns in congelator:d. Carne folosita a fost de pe carcasele de pui din ultima sarja de supa, am avut cam 8 carcase cu suficienta carnita pt crochete. Si cum eram fara poze: (si mai aveam nevoie de cateva crochete, am mai facut o sarja: d Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin, optional. Se scoate cand este fiert si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in bucatele, mai grosier, nu foarte marunt. Ceapa se spala si se toaca marunt. Puneti untul la topit intr-o cratita cu un diametru mai mare- puteti folosi si o tigaie Wok. Cand s-a incalzit puneti ceapa si lasati-o sa se faca transparenta, puneti si un praf de sare. Cand s-a facut, adaugati si pieptul de pui tocat bucatele potrivite si mestecati un pic, sa se amestece totul bine. Adaugati faina toata odata si mestecati cu grija pana cand se formeaza ca o pasta, dar fara cocoloase si fara ca faina sa isi schimbe culoarea. Adaugati apoi si laptele in fir subtire si continuu, mestecand mereu circular, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Cand ati terminat de pus laptele adaugati si piperul si nucsoara, dupa gust. Continuati sa mestecati mereu, timp de aprox 12 minute, pana cand se formeaza un sos bechamel mai gros, este gata in momentul in care incepe de se stranga de pe margini sau cand faceti cu spatula o dunga pe mijloc intarzie sa se prinda la loc. Luati de pe foc si puneti intr-o tava de plastic patrata, care sa va permita sa faceti un strat de circa 1, 5 cm grosime. Lasati sa se racoreasca si puneti la frigider pt aprox 3 ore. Bateti un ou doua cu un praf de sare- eu am batut un ou cu doua linguri de lapte - si pregatiti un alt vas cu pesmet. Taiati batonase de aprox 4-5 cm lungine si 1, 5-2 cm latime si le treceti prin ou si apoi prin pesmet. Dati forma de cilindri presand usor cu mana, mai mult sau mai putin ca atunci cand formati micii, avand grija sa nu presati foarte tare, altfel veti strica forma. Prajiti apoi in baie de ulei incins aprox 3 minute, intorcand la fiecare 30 de secunde pentru a capata o usoare culoare aramie. Se servesc ca aperitiv sau ca fel principal la cina, alaturi de salata. Daca faceti in cantitati mai mari, putetu pune compozitia, odata ce a ajuns la temperatura camerei, intr-un pos sau o punga cu capatul taiat. Oul batut il punetiintr-o tavita de plastic dreptunghiulara si incepeti sa turnati carnaciori in tavita, pe toata lungimea ei si pana cand terminati compozitia. Taiati apoi cu cutitul la lungimea dorita si ii treceti in pesmet, fara sa ii mai modelati cu mana, miscand cu miscari circulare tavita cu pesmet, ca sa ii cuprinda peste tot. In acest fel puteti sa le imbracati de doua in pesmet si ou. Se pun la congelat pe o tava si se pun in pungi dupa ce s-au congelat. Se prajesc la fel, fara a fi nevoie de o decongelare, daca doriti le puteti lasa pret de 15 minute la temperatura camerei. Daca aveti o friteuza aceasta operatie nu este necesara.