- curatati si fierbeti cartofii impreuna cu ceapa tocata in apa sarata - scurgeti bine intr-i sita si striviti cartofii cu ceapa impreuna - tineti codul sarat in apa schimbind apa la fiecare 4-5 ore sau il puneti intr-o chiuveta unde lsasati sa curga incontinu apa rece ca un fir subtire, daca pestele e gros atunci trebuie lasat 24 ore daca e o bucata subtire atunci puteti sa il tineti la desarat numai 12 ore Cind e gata il fierbeti 10 minute in lapte * daca folositi cod proaspat, decongelat atunci il fierbeti citeva minute (cca 10 depinde de dimensiune) in lapte cu putina sare. - pestele il rupeti in bucatele mici dupa ce l-ati curatat de oase si de piele, apoi il striviti cu o furculita si il amestecati cu cartoful, ceapa, patrunjelul tocat, sare, piper si oul batut - cu ajutorul a 2 linguri luati din compozitia de mai sus si faceti niste chiftele lunguiete pe care le prajiti in ulei incins - cind sunt aurii le scoateti cu paleta gaurita si le lasati sa se scurga pe hirtie care absoarbe grasimea- curatati si fierbeti cartofii impreuna cu ceapa tocata in apa sarata - scurgeti bine intr-i sita si striviti cartofii cu ceapa impreuna - tineti codul sarat in apa schimbind apa la fiecare 4-5 ore sau il puneti intr-o chiuveta unde lsasati sa curga incontinu apa rece ca un fir subtire, daca pestele e gros atunci trebuie lasat 24 ore daca e o bucata subtire atunci puteti sa il tineti la desarat numai 12 ore Cind e gata il fierbeti 10 minute in lapte * daca folositi cod proaspat, decongelat atunci il fierbeti citeva minute (cca 10 depinde de dimensiune) in lapte cu putina sare. - pestele il rupeti in bucatele mici dupa ce l-ati curatat de oase si de piele, apoi il striviti cu o furculita si il amestecati cu cartoful, ceapa, patrunjelul tocat, sare, piper si oul batut - cu ajutorul a 2 linguri luati din compozitia de mai sus si faceti niste chiftele lunguiete pe care le prajiti in ulei incins - cind sunt aurii le scoateti cu paleta gaurita si le lasati sa se scurga pe hirtie care absoarbe grasimeaPasteis se numesc in sudul Porugaliei si mai ales in zona Lisabonei si bolihnos se numesc in nordul Portugaliei si in Brazilia ... zice wiki si nu numai: p Sunt de fapt chiftelute de cod sarat (in portugheza bacalhau) Nu stiu daca se gaseste si in Romania dar nu este o problema se pot face si cu peste cod decongelat. In cazul unui cod congelat mai intii il puneti la decongelat, apoi il fierbeti 10 minute in lapte cu putina sare si il rupeti in bucati cit mai mici. Daca cumparati file de cod nu o sa aveti grija oaselor si a pielii acestuia care in mod normal trebuie eliminate dupa fierbere. Ca orice reteta care se respecta am gasit-o in mai multe variante cu sau fara ceapa doar ca acolo unde exista ceapa tocata prajita si apoi adaugata. Eu am ales sa o fierb impreuna cu cartofii ...