Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider,1 ora. Umplutura: Ceapa se rade sau se toaca marunt, se caleste 1 minut in 3 linguri ulei, ca sa-si dezvolte aroma. Apoi se adauga carnea, putina sare, piper si se prajeste inabusit cu capac, la foc mic, circa 1/2 ora. Daca scade prea mult, apa ce o lasa,se mai pune cate putina apa,dar cand carnea va fi fiarta,sa fie complet scazuta de apa. Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana. Impartim aluatul in doua, il intindem 1/2 cm, punem jumatate de carne tocata,inchidem foaia (presam putin foaia cu mana deasupra) iar pe margine presam cu furculita, asa incat in cuptor nu iese din compozitie...intepam deasupra, ungem cu ou. Acelasi lucru facem si cu restul de aluat,apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit, foc potrivit,pana se rumenesc.

Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider,1 ora. Umplutura: Ceapa se rade sau se toaca marunt, se caleste 1 minut in 3 linguri ulei, ca sa-si dezvolte aroma. Apoi se adauga carnea, putina sare, piper si se prajeste inabusit cu capac, la foc mic, circa 1/2 ora. Daca scade prea mult, apa ce o lasa,se mai pune cate putina apa,dar cand carnea va fi fiarta,sa fie complet scazuta de apa. Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana. Impartim aluatul in doua, il intindem 1/2 cm, punem jumatate de carne tocata,inchidem foaia (presam putin foaia cu mana deasupra) iar pe margine presam cu furculita, asa incat in cuptor nu iese din compozitie...intepam deasupra, ungem cu ou. Acelasi lucru facem si cu restul de aluat,apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit, foc potrivit,pana se rumenesc. Placinta se serveste calduta sau rece. Aluatul ramane fraged si a doua zii. Se poate face si cu foi de placinta deja cumparate, se prepara ca strudelul, se ung foile cu putin ulei intre ele, apoi punem carnea si rulam, ungem cu ou, taiem bucati asa crude, si punem in cuptor sa se coaca.