Aceasta reteta am adaptat-o de la un restaurant din Chisnau. Imi placeau foarte mult aripioarele acestea la o halba de bere. Si mi-am pus scopul, cu orice pret sa le prepar, si sa ajung la gustul acela crocant si placut . Dar gustul cel deosebit, era de la condimentul Tarhun, putin iute si dulceag cu o aroma extraordinara. In combinatie cu sosul, care il voi expune in reteta urmatoare...fara cuvinte.

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici. Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.

Se inlatura frunzele de dafin .

Se adauga usturoiul curatat si pisat cu sare. Se amesteca bine. Se gusta, si daca e nevoie se mai adauga putina sare, ca sa obtineti o solutie saratica. Eu adaug cam 2 linguriti de sare.

Dar si sarea, in ziua de azi, e diferita, de aceea nu va pot spune cantitatea concreta. Dupa ce s-a facut saramura, se toarna peste aripioare si se lasa la marinat intr-un loc racoros, pentru cel putin 4 ore. Aripioarele se scot si se pun pe un reshou sa se scurga de marinada. Se incinge uleiul intr-un ceaun . O parte din aripioare, deja uscate,se pun in cratita de reshou, si se introduc in uleiul bine incins. Se prajesc timp de 8-10 minute, la un foc mijlociu,pana se rumenesc bine . Se scot si se pun pe un servetel de bucatarie, pt ca sa-si absoarbe uleiul de prisos.

Nu se acopera intr-un vas oarecare sub capac, deoarece isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa cu un sos foarte delicios . Reteta sosului va fi scrisa in reteta urmatoare.