Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul pentru frigarui prin ei . Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic si un disc din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant in orice conditii e dotat si utilat cu de toate. La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul. Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul pe balansoar. Cel mic a lenevit o vreme in hamac. Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini ..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda . Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte. Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu, sa reuseasca sa faca poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii . Lumea a fost multumita si au salutat gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza . Alain si bunici lui confirma cele spuse.