Folositi mandarine / portocale bio. Daca nu aveti, spalati mandarinele / portocalele sub jet de apa calda si frecati-le bine cu o perie. Lasati la uscat. Aveti posibilitatea sa pregatiti pudra de mandarine / portocale in 2 moduri: 1/ radeti coaja de la mandarine / portocale folosind o razatoare cu ochiuri mici. Puneti-o la uscat, cat mai rasfirat, pe un servet de bucatarie sau pe servetele absorbante, intorcand-o, pana ce este complet uscata. 2/ cu un cutit de curatat zarzavul taiati fasii de coaja, cat mai subtiri si pe cat este posibil, fara partea alba care este amara. Indepartati de pe coji partea alba in totalitate cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Taiati fasiile in cubulete si puneti-le imediat la uscat, sa nu se deterioreze: - fie rasfirate, intr-o tavita, pusa pe caloriferul cald, timp de 1- 2 zile, intorcandu-le mereu. - fie rasfirate intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul incins, pentru aproximativ 4- 5 ore, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa sau pana ce sunt casante si se rup usor. Lasati la racit. Transformati in pulbere coaja rasa sau cubuletele de mandarine / portocale, uscate, folosind rasnita de cafea sau blenderul. Treceti printr-o sita deasa, iar firimiturile ramase in sita (partea grosiera), pastrati-o separat, in borcane inchise ermetic si folositi-o la aromatizarea ceaiurilor. Pastrati pulberea fina in borcane cu filet, de culoare inchisa, in loc racoros, ferit de lumina directa. Este o pudra cu o aroma puternica si rezultate intense Folositi pentru aromatizarea prajiturilor, cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor, inghetatelor, etc si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a pestelui.

Folositi mandarine / portocale bio. Daca nu aveti, spalati mandarinele / portocalele sub jet de apa calda si frecati-le bine cu o perie. Lasati la uscat. Aveti posibilitatea sa pregatiti pudra de mandarine / portocale in 2 moduri: 1/ radeti coaja de la mandarine / portocale folosind o razatoare cu ochiuri mici. Puneti-o la uscat, cat mai rasfirat, pe un servet de bucatarie sau pe servetele absorbante, intorcand-o, pana ce este complet uscata. 2/ cu un cutit de curatat zarzavul taiati fasii de coaja, cat mai subtiri si pe cat este posibil, fara partea alba care este amara. Indepartati de pe coji partea alba in totalitate cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Taiati fasiile in cubulete si puneti-le imediat la uscat, sa nu se deterioreze: - fie rasfirate, intr-o tavita, pusa pe caloriferul cald, timp de 1- 2 zile, intorcandu-le mereu. - fie rasfirate intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul incins, pentru aproximativ 4- 5 ore, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa sau pana ce sunt casante si se rup usor. Lasati la racit. Transformati in pulbere coaja rasa sau cubuletele de mandarine / portocale, uscate, folosind rasnita de cafea sau blenderul. Treceti printr-o sita deasa, iar firimiturile ramase in sita (partea grosiera), pastrati-o separat, in borcane inchise ermetic si folositi-o la aromatizarea ceaiurilor. Pastrati pulberea fina in borcane cu filet, de culoare inchisa, in loc racoros, ferit de lumina directa. Este o pudra cu o aroma puternica si rezultate intense Folositi pentru aromatizarea prajiturilor, cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor, inghetatelor, etc si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a pestelui.