Detalii Paine cu Faina Integrala de Grau si Seminte de In
- Faina alba tip 000 se amesteca intr-un bol cu faina integrala de grau (alegeti un bol cu diametru mare deoarece in acest bol urmeaza sa incepeti framantarea aluatului). - Se adauga in bol sarea, drojdia, semintele de in, uleiul de masline, astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). - Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile pana intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut). - Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 7 minute. - Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu un bol, timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent. - Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderente pentru copt. - Se pune aluatul din nou pe suprafata de lucru infainata in prealabil, se framanta putin si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de aproximativ 1 ora (eu am lasat aluatul sa creasca in aceasta etapa timp de aproximativ 40 de minute - dupa aceasta perioada de timp aluatul se lipea de peretii bolului si am fost nevoita sa il pun in cuptor ceva mai repede decat am estimat). - Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. - Se presara putina faina la suprafata aluatului. - Se taia suprafata aluatului dupa preferinta. - Se coace aluatul timp de aproximativ 35 de minute in cuptorul preincalzit. - Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.- Faina alba tip 000 se amesteca intr-un bol cu faina integrala de grau (alegeti un bol cu diametru mare deoarece in acest bol urmeaza sa incepeti framantarea aluatului). - Se adauga in bol sarea, drojdia, semintele de in, uleiul de masline, astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). - Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile pana intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat, lipicios la inceput (daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut). - Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 7 minute. - Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu un bol, timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent. - Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderente pentru copt. - Se pune aluatul din nou pe suprafata de lucru infainata in prealabil, se framanta putin si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda. - Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de aproximativ 1 ora (eu am lasat aluatul sa creasca in aceasta etapa timp de aproximativ 40 de minute - dupa aceasta perioada de timp aluatul se lipea de peretii bolului si am fost nevoita sa il pun in cuptor ceva mai repede decat am estimat). - Se incalzeste cuptorul la 230 grade c. - Se presara putina faina la suprafata aluatului. - Se taia suprafata aluatului dupa preferinta. - Se coace aluatul timp de aproximativ 35 de minute in cuptorul preincalzit. - Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.