- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine. -punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul -si in final o amestecam pe foc la bain marie -deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe. -cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma. - intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt.

Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos. A doua zi am pus 2 linguri patrate si ramse de crema peste piscoturi si apoi am pudrat cacao - o dati la frigider minim 6 ore,e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia, pudram cu cacao.

Adaptarea mea dupa Tiramisu reteta originala - se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine. -punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul -si in final o amestecam pe foc la bain marie -deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe. -cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma. - intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt. Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos. A doua zi am pus 2 linguri patrate si ramse de crema peste piscoturi si apoi am pudrat cacao - o dati la frigider minim 6 ore, e bine de pe o zi pe alta s-o faceti ca sta mai bine totul, apoi, rasturnati continutul peste un platou, scoatem folia, pudram cu cacao.